Τη διακοπή των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

 

Στην ψηφοφορία που έγινε υπήρξαν 57 «Ναι», 4 «όχι» -ο Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Πειραιά, Αργολίδας και Λακωνίας- και τέσσερα λευκά -μεταξύ των οποίων του Βόλου- στην ψηφοφορία για τη διακοπή των ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

 

Αποφασίστηκε η παροχή εξουσιοδότησης της εκτελεστικής επιτροπής αν οι συνθήκες αλλάξουν να επαναρχίσουν τα Πρωταθλήματα και ακόμη να υπάρξει αναστολή ιδιότητας μέλους σε όποια ΕΠΣ πάει κόντρα στην απόφαση της Συνέλευσης!

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος πήρε τον λόγο και επεσήμανε μεταξύ άλλων:

 

«Σήμερα γίνεται μία Γενική Συνέλευση που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ. Αν δεν είχαμε απολιθώματα της δεκαετίας του '50, ειδική αθλητική αναγνώριση κι επίσης ονομάζονται άδεια των Περιφερειών για να παίξει ένα ερασιτεχνικό σωματείο ποδόσφαιρο.

 

Αυτά τα απολιθώματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ελλάδα, δυστυχώς κι αυτό που συνεχίζει να συμβαίνει και παρά την απίστευτη προσπάθεια του πρωθυπουργού να μειώσει τη γραφειοκρατία στη χώρα, είχαμε τέσσερα στάδια: Για να παίξει ένα σωματείο ποδόσφαιρο το ένα είναι η δικαιοσύνη, το δεύτερο είναι η σφραγίδα της νομιμότητας.

 

Κατά τη δική μου εκτίμηση εκεί έπρεπε να σταματάνε όλα. Ούτε ειδική αθλητική αναγνώριση χρειάζεται, είμαστε σε άλλες εποχές τώρα. Ούτε η Περιφέρεια θα έπρεπε να δίνει άδεια. Δεν μιλάμε για κάτι επικίνδυνο, αντιλαϊκό, αλλά για κάτι που κρατάει τα παιδιά μακριά από άλλους χώρους και τα φέρνει στο γήπεδο.

 

Έρχεται τώρα η σημερινή κυβέρνηση και προστίθεται ένα πέμπτο στάδιο αδειοδότησης. Θα πρέπει για να μπορέσεις να παίξεις την Κυριακή, να μπεις σε ένα Μητρώο. Μα η ΕΠΟ έχει Μητρώο και η ΕΠΣ έχει. Τι θα μπορούσε λοιπόν να κάνει το υπουργείο; Να πατάει ένα κουμπί και να παίρνει τις πληροφορίες ποιος είναι νόμιμος και μπορεί να παίζει την Κυριακή.

 

Γιατί πρέπει να υπάρχει πέμπτο γραφειοκρατικό στάδιο και να έρχεται ο υπουργός και να λέει “εσύ παίζεις, εσύ δεν παίζεις”.

 

Ποιο είναι το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας; Γιατί υπάρχει το άρθρο 12 του Συντάγματος; Για να αποτρέψει σκοτεινές καταστάσεις του παρελθόντος που αναφέρει ότι τα σωματεία έχουν αυτονομία.

 

Δεν θα έπρεπε να γίνει συνέλευση με τέτοιο θέμα, διότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει το Μητρώο, ούτε η ειδική αθλητική αναγνώριση, ούτε οι άδειες των Περιφερειών λες και ζούμε στο 50' γιατί φοβόμαστε αυτός τι φρονήματα έχει».

 

(πηγή: metrosport)

 

 

Σημειώνεται ότι  ΕΠΣ Καβάλας είχε ορίσει την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στην Α’ κατηγορία για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.