Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της μελέτης του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα για το διάστημα Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022.

 

Τρομακτικό είναι το στοιχείο για τους διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς σχεδόν όλοι τους πέθαναν.

 

Ειδικότερα, εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%.

 

Η μελέτη τονίζει επίσης την περαιτέρω επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, ενώ στην επαρχία η θνητότητα αγγίζει το 64%.

 

Η νέα έκδοση της μελέτης «επιβεβαιώνει πλήρως τα ευρήματα της αρχικής μελέτης σε υπερδιπλάσιο δείγμα διασωληνωμένων ασθενών Covid-19 (14.011 έναντι 6.282)», εξηγεί ο Θεόδωρος Λύτρας σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι παραμένει ολόιδια η κλιμάκωση της θνητότητας όσο αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων, ενώ υπεισέρχεται και η γεωγραφική ανισομέρεια.

 

Τάνια Ελευθεριάδου: Ζεις στην Καβάλα; Έχεις 64% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνεις!

 

Τα στοιχεία της μελέτης σχολιάζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου η οποία αναφέρει:

 

«Ζεις στην Καβάλα; Έχεις 64% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνεις!

 

Αυτό λένε τα νέα στοιχεία Λύτρα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σημειώνουν, πρόσθετα, ότι πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ (στοιχεία από 1/9/2021 μέχρι Απρίλιο του 2022).

 

Το δεύτερο μέρος της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς αποδεικνύει ότι μεταξύ εκείνων που δεν μπήκαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι πέθαναν (1.084 ασθενείς, 97,7%)!

 

Μάλιστα, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2021 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

 

Μάλιστα αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεσαι στην επαρχία: άλλο ένα +64% σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1 Σεπτέμβρη η διαφορά επαρχίας - Αθήνας ήταν 36% (όσο κ στην αρχική μελέτη).

 

Ήταν ο πρωθυπουργός που έλεγε ότι είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι το ίδιο πράγμα!

 

Θα λογοδοτήσουν για την εγκληματική τους αδράνεια και ανεπάρκεια!»