Μια ακόμη δύσκολη αποστολή έφερε εις πέρας ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Energean Wave, καθώς το πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων της Energean μετέφερε επειγόντως δύο ασθενείς συμπολίτες μας από την Θάσο στην Καβάλα τα ξημερώματα Δευτέρας προς την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ειδοποίησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το ναυτιλιακό τμήμα της εταιρείας στην Καβάλα για την ανάγκη επείγουσας μεταφοράς δυο ασθενών από το λιμάνι του Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, καθώς έχρηζαν άμεσης νοσηλείας.

 

Αμέσως ενημερώθηκε το Energean Wave το οποίο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (μπουρίνι), έφτασε στην Θάσο λίγο πριν τη μία το πρωί της Τρίτης.

 

Στο πλοίο αποβιβάστηκαν άμεσα ένας ασθενής με καρδιακό επεισόδιο και μία ασθενής με κρίση σκωληκοειδίτιδας που έχρηζε χειρουργικής επέμβασης, οι συνοδοί τους καθώς και συνοδός γιατρός.

 

Το Energean Wave έφτασε στο λιμάνι της Καβάλας λίγο πριν τις δύο το πρωί και εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τους δύο ασθενείς και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Καβάλας. Και οι δύο συμπολίτες μας αναρρώνουν πλέον χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιον κίνδυνο.

 

Την επιτυχημένη εκπλήρωση μιας ακόμη ανθρωπιστικής αποστολής από το Energean Wave σχολίασε η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της εταιρείας στην Ελλάδα: «Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι για τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Energean Wave, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε μία ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που είχε φέρει σε κίνδυνο δύο συμπολίτες μας στην Θάσο.  

 

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οι εργαζόμενοί μας είναι δεσμευμένοι στην προσφορά προς την τοπική κοινωνία με κάθε πρόσφορο τρόπο.

 

Αυτό είναι το ΗΘΟΣ που διακρίνει την Energean εδώ και 15 χρόνια και θα συνεχίσει να τη διακρίνει όχι μόνο στο νομό Καβάλας αλλά και σε κάθε κοινωνία όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται».

 

(δελτίο Τύπου)