Εντοπίστηκαν πολύ γρήγορα οι δράστες της απάτης σε βάρος ηλικιωμένου σε χωριό της Καβάλας.

 

Οι δυο δράστες ελληνικής καταγωγής την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου προσέγγισαν τον ηλικιωμένο και ο ένας από αυτούς παρουσιάστηκε ως εφοριακός.

 

Του είπαν ότι συγγενικό του πρόσωπο αντιμετώπιζε προβλήματα με την εφορία και πως άμεσα έπρεπε να πληρωθεί ένα μεγάλο ποσό για να αποφύγει τις επιπτώσεις.

 

Μάλιστα τον επιβίβασαν στο όχημα του ενός δράστη και τον πήγαν σε τραπεζικό κατάστημα της Καβάλας.

 

Ο ηλικιωμένος που νόμιζε ότι βοηθούσε το συγγενικό του πρόσωπο έκανε ανάληψη το ποσό των 18.800 ευρώ και τα παρέδωσε στους δράστες. Εκείνοι τα πήραν και εξαφανίστηκαν. Πήραν τον δρόμο για την Αθήνα.

 

Από τις περιγραφές του ηλικιωμένου συνελήφθησαν σε μπλόκο της αστυνομίας στον Αλμυρό του Βόλου.

 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

 

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από άμεσες προανακριτικές ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απάτη που διαπράχθηκε την 8-9-2022 το πρωί στην Καβάλα από δύο ημεδαπούς σε βάρος ηλικιωμένου. 

 

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού προσέγγισαν σε οικισμό της Καβάλας ηλικιωμένο και προσποιούμενος ο ένας εξ΄ αυτών τον εφοριακό υπάλληλο, με το πρόσχημα ότι συγγενικό πρόσωπο του παθόντα χρειάζεται άμεσα χρήματα για να αποφύγει περαιτέρω φορολογικές επιπτώσεις, τον έπεισαν να επιβιβαστεί στο όχημα του ενός δράστη.

 

Ακολούθως οι δράστες οδήγησαν τον παθόντα σε τραπεζικά καταστήματα της Καβάλας, όπου προέβη σε αναλήψεις χρημάτων συνολικού ύψους 18.800 ευρώ τα οποία παρέδωσε στους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

 

Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού εκδόθηκαν σχετικές αναζητήσεις – έρευνες με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ενός δράστη στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αττικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού Βόλου και τη σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

 

Σημειώνεται ότι το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό αποδόθηκε στον δικαιούχο του. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.