Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζει την επίθεση σε Ιατρό και Νοσηλευτές, η οποία πραγματοποιήθηκε από συνοδό ασθενούς σε κλινική του Νοσοκομείου μας και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του επιτιθέμενου από τη Δικαιοσύνη.

 

Πρέπει να καταστεί επιτέλους σαφές σε οποιονδήποτε θεωρεί πως οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές είναι σάκοι του μπόξ και πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να τους απειλεί και να χειροδικεί εις βάρος τους, ότι θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου άμεσα.

 

Πρέπει να καταστεί επιτέλους σαφές στο Υπουργείο πώς οφείλει να προστατεύσει τους Υγειονομικούς από τέτοιου είδους επιθέσεις με ακόμη αυστηρότερες ποινές και ενισχυμένη φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου.

Το ότι παλεύουμε καθημερινά να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο μας, κακοπληρωμένοι, με άθλια ωράρια, εις βάρος της ψυχικής και σωματικής μας υγείας δε σημαίνει πως είμαστε αναξιοπρεπείς για να ανεχόμαστε επιθέσεις εις βάρος μας χωρίς να ζητούμε την προστασία του Νόμου.

 

Καλούμε εκείνους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της κατάστασης στο Νοσοκομείο και όχι για το πώς θα εξυβρίσουν και θα χειροδικήσουν, να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε για την στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η βία δεν θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η βία είναι ανεπίτρεπτη.

 

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                       Βέλκου Ζωγραφιά

 

 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο για τη δικαιοσύνη

 

Το περιστατικό σημειώθηκε στον 5ο όροφο του Νοσοκομείου το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου.

 

Άνδρας κάτοικος Καβάλας όταν πληροφορήθηκε το θάνατο της 75ης μητέρας του από κορωνοϊό επιτέθηκε με ύβρεις στους νοσηλευτές αρχικά ενώ στη συνέχεια στο περιστατικό ενεπλάκη και γιατρός.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν υπήρξε χειροδικεία και κακώς αποδόθηκε ως έτσι. Ο άνδρας φέρεται να έσπρωξε κάποιον την ώρα του καυγά και κλήθηκε η ασφάλεια του Νοσοκομείου όπως και η αστυνομία.

 

Όλοι όσοι ενεπλάκησαν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κατατέθηκαν μηνύσεις και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της στις δικαστικές αίθουσες. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ περιέγραψε τον άνδρα ως αντιεμβολιαστή.