γράφει η

Νίνα Διακουμή

 

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο παραλιακός δρόμος των Λιμεναρίων θα ονοματοδοτηθεί οδός Βαρθολομαίου, με την επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

Η τιμή για το νησί της Θάσου είναι μεγάλη και σύσσωμη όλη η κοινωνία χαιρετίζει αυτή την επίσκεψη.

 

Αλλά όμως, πέρα από θρησκευτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, η ιστορία του δρόμου των Λιμεναρίων έχει γραφτεί και καλό θα ήταν να αποδίδονται οι τιμές σε αυτούς που πάλεψαν για την κατασκευή αυτή.

 

Η ιστορία λοιπόν γράφει ότι ο δρόμος αυτός έγινε μετα κόπων και βασάνων, σε μια εποχή σφοδρών συγκρούσεων, με τη συμβολή ανθρώπων που ήταν σε διάφορες θέσεις στις τότε υπηρεσίες της Θάσου.

 

Η κοινότητα Λιμεναρίων, με πρόεδρο και μπροστάρη τον ΤΟΠΟΥΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, δεν υπέκυψε σε καμιά απειλή της αντιπολίτευσης, πέρασε από δικαστήρια και ναυτοδικείο και τελικά δικαιώθηκε με το ισχύον αποτέλεσμα, δηλαδή έναν πλήρως τουριστικό δρόμο που έδωσε πνοή και ανάπτυξη σε όλη την παραλία των Λιμεναρίων.

 

Επομένως, δικαιωματικά το όνο της οδού ανήκει στον ΤΟΠΟΥΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, που έχοντας το όραμα για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, δεν φοβήθηκε να εκτεθεί, να συγκρουστεί, να κατηγορηθεί και στο τέλος να δικαιωθεί.

 

Οι παλιοί θυμούνται, αλλά οι νεότεροι οφείλουν να γνωρίζουν!

Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής είναι η Ιστορία και πρέπει να την σεβόμαστε.

 

Υ.Γ. Θα ήταν δόκιμο να ονοματοδοτηθεί οδός κοντά σε εκκλησία, με όλες τις τιμές που αρμόζουν στον Πατριάρχη.