Ανακαλύφθηκε ένα σφάλμα του Google Chrome το οποίο όχι μόνο είναι επικίνδυνο, αλλά χρησιμοποιείται ενεργά και από χάκερ.

 

Η Google κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, με αριθμό έκδοσης 104.0.5112.101 σε Mac και Linux και 104.0.5112.102/101 στα Windows.

 

Αν και η ενημέρωση θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα, σε περίπτωση που δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μπορείτε και πρέπει να κάνετε έλεγχο για ενημερώσεις μόνοι σας και να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση άμεσα.

 

Η διαδικασία είναι απλή, πατάς το μενού και διαλέγεις τις πληροφορίες του browser, μετά ακολουθείς τις οδηγίες του προγράμματος.

 

Η Google δεν έχει γνωστοποιήσει πολλές πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα (μία από τις 11 επιδιορθώσεις ασφαλείας που συνοδεύουν αυτήν την ενημέρωση), καθώς συνήθως περιορίζει τις λεπτομέρειες σφαλμάτων μέχρι οι περισσότεροι χρήστες να ενημερώσουν το λογισμικό τους.

 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα techmaniac.gr, έχει να κάνει με ανεπαρκή επικύρωση μη αξιόπιστης εισαγωγής στο Intent, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κακόβουλο ιστότοπο που εκτελεί αυθαίρετο κώδικα στον υπολογιστή του χρήστη ο οποίος χρησιμοποιεί τον Chrome, μεταξύ άλλων προβλημάτων.

 

Η Google υποστηρίζει ότι έχει επίγνωση ότι κάπου θα κυκλοφορεί ένα exploit για το CVE-2022-2856. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν χάκερ που χρησιμοποιούν αυτό το σφάλμα για κακόβουλους σκοπούς, γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε τον browser το συντομότερο δυνατό.