Τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις από τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τη θεομηνία στο Παγγαίο πριν από ενάμιση μήνα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Έχει περάσει πάνω από 1,5 μήνας από τότε που καταστράφηκε, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του αγροτικού κόσμου στις δημοτικές ενότητες Ορφανού, Ελευθερών και Πιερέων.

 

Οι κυβερνητικοί βουλευτές, για μία ακόμα φορά έταζαν λαγούς με πετραχίλια, μιλούσαν για fast track διαδικασίες, για ζωνοποίηση, άμεσες αποζημιώσεις, παρεμβάσεις για την αντιχαλαζική προστασία κτλ.

 

Πιστοί στην πολιτική τους ανυπαρξία, επιβεβαίωσαν την ανικανότητά τους να διαχειριστούν επί της ουσίας σοβαρά ζητήματα. ΤΙΠΟΤΑ απ' όσα έταξαν δεν έχει γίνει.

 

Κολλημένο στην αδράνεια παραμένει και το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο δεν έχει απαντήσει στηνερώτηση που καταθέσαμε με τους Αραχωβίτη και Τελιγιορίδου και στην οποία καταθέταμε συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Επιμένουμε για:

 

άμεση κάλυψη του συνόλου των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, υπολογίζοντας το αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων δύο ετών  πάγωμα των πληρωμών προς ασφαλιστικά ταμεία και λοιπές τρέχουσες υποχρεώσεις των καλλιεργητών που επλήγησαν από την κακοκαιρία,

 

εξεύρεση λύσεων για τη συγκράτηση των τιμών στα φυτοφάρμακα και στα λιπάσματα, την άμεση επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ειδική επιδότηση για να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής,

 

επέκταση της αντιχαλαζικής προστασίας από αέρος (ψεκασμός των νεφών με ιωδιούχο άργυρο από αεροσκάφη, μπαλόνια ηλίου) και επικουρικά τα κανόνια ηχοβολής και τις ρουκέτες ιωδιούχου αργύρου, με σκοπό την πρόληψη παρόμοιων κακοκαιριών στην περιοχή.

Φτάνει πια η κοροϊδια.

 

Οι επικοινωνιακές φιοριτούρες δεν είναι ικανές να στηρίξουν τους δοκιμαζόμενους αγρότες της περιοχής. Λύση εδώ και τώρα!