Το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Καβάλας  καθώς και τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Ποτάμι Γεώργιος Γκαϊντατζής στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.

 

Στο Επιμελητήριο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό του Αγγελο Τσατσούλη και το Γενικό Γραμματέα Τάκη Αγγελίδη για τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο καθώς και για τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για ισοδύναμα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντικατασταθούν ορισμένα αντι-αναπτυξιακά μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

 

Διαπιστώθηκε ότι αρκετές θέσεις του Επιμελητηρίου συμπίπτουν με θέσεις του Ποταμιού και ενδεικτικά αναφέρεται η αναθεώρηση του συστήματος χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της απόδοσης φόρων με τοπικό χαρακτήρα (π.χ. ΕΝΦΙΑ), αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με διαχωρισμό των κλάδων σύνταξης και υγείας, μείωση φορολογίας νέων επιχειρήσεων, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων ανάλογα με την πρόσληψη νέου εργατικού δυναμικού, αξιοποίηση αναξιοποίητων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, κτλ.

 

Επίσης διαπιστώθηκε ταύτιση στον απώτερο στόχο της οικονομικής μεγέθυνσης και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας της αγοράς.

 

Λίγο αργότερα ο Γ. Γκαιντατζής βρέθηκε στο Δημαρχείο Παγγαίου και είχε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική κουβέντα με τον Δήμαρχο  Φίλιππο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Κώστα Γάκη.

 

Ο Δήμος λόγω τόσο του ορεινού του χαρακτήρα αλλά και του σημαντικού μήκους ακτογραμμής που διαθέτει συνδυάζει τα προβλήματα που συναντώνται τόσο σε ορεινούς όσο και σε παράκτιους δήμους.

 

Επιπλέον, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η μεγάλη του έκταση καθιστά επίπονη την υλοποίηση ακόμη και των συνηθισμένων καθημερινών προβλημάτων που ανακύπτουν.