Σαββατοκύριακο με πιθανότητα για μπόρες στο νομό Καβάλας, με τη ζέστη να κάνει την εμφάνιση της από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

 

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Κασάπη από το meteokav, πιθανότητα για μπόρα υπάρχει το Σάββατο στα βόρεια-βορειοανατολικά στον ορεινό όγκο Λεκάης-Βουνοχωρίου.

 

Ωστόσο λέει ότι θα έχουμε κάποια στοιχεία αστάθειας κυρίως την Κυριακή.

 

«Περιμένομε τοπικές μπόρες το μεσημέρι Κυριακής. Υψηλή πιθανότητα στο βόρειο κομμάτι του Παγγαίου και στον ορεινό όγκο Λεκάνης-Βουνοχωρίου. Υψηλές πιθανότητες και στα υπόλοιπα ορεινά του νομού. Αξιόλογη πιθανότητα στα βόρεια πεδινά του νομού και μικρές πιθανότητες για μέσα στην πόλη αλλά υπαρκτές».

 

Όπως εξηγεί: «Δεν είναι διαταραχή με μεγάλη δυναμική, αλλά τοπικά για λίγο μπορεί να δώσει κάποια έντονα φαινόμενα. Είναι μία τυπική καλοκαιρινή αστάθεια».

 

Αυτό που σημειώνει είναι ότι το Σαββατοκύριακο θα φτάσει η θερμοκρασία 31-34 βαθμούς οι μέγιστες στα ηπειρωτικά και στα παράκτια 28-30 αλλά εξαιτίας της υγρασίας η αίσθηση θα είναι σχεδόν η ίδια παντού.

 

Οι ελάχιστες 18-20 στα ηπειρωτικά και 21-23 στα παράκτια.

 

«Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αστάθειας το έρθει το πιο κλασικό καλοκαίρι από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας», λέει χαρακτηριστικά.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8:

 

 

 

 

(φωτογραφία meteokav)