Στόχος του ΠΑΣΟΚ που σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει από κοινού με την ΔΗΜΑΡ είναι η τρίτη θέση, λένε συχνά τα στελέχη και οι υποψήφιοι του κομματικού συνασπισμού που περιοδεύουν αυτές τις ημέρες σε όλο το νομό Καβάλας.

 

Μπορεί η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην Καβάλα να μην πραγματοποιήθηκε τελικά, αλλά στην πόλη ήρθε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Παναγιώτης Θεοχαρόπουλος.

 

Το Σαββατοκύριακο πήρε σειρά η περιοχή του Νέστου και της Θάσου όπου την Κυριακή έγινε ομιλία στο ξενοδοχείο Alea.

 

Την τελευταία προεκλογική εβδομάδα οι επαφές πυκνώνουν στην πόλη της Καβάλας και στον αστικό πληθυσμό που θεωρείται και η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία απευθύνεται η κομματική σύμπραξη.

 

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η Μαρία Τσουρή και ο Γιάννης Ιακωβίδης, ωστόσο ο τελευταίος απέσυρε την υποψηφιότητά του για να βοηθήσει τον κομματικό συνασπισμό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την ποσόστωση γυναικών που αποτελούσε άλυτο γρίφο σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στην Καβάλα ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου και το απόγευμα επρόκειτο να παραστεί σε συνάντηση κομματικών στελεχών και φίλων του συνασπισμού κομμάτων ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά.

 

Η επίσκεψη Κατρίνη είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι έγινε μετά από πρόταση του Σάββα Κοσμίδη.

 

Πέρα από την ματαίωση στην επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλη ματαίωση αυτή που αφορά στην επίσκεψη του Β.Κεγκέρογλου.