Το Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Συγκεκριμένα περιηγήθηκε τις μονάδες COVID με σκοπό να δει όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της πώς αντιμετωπίζεται η νέα έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας.

 

Μετά την επίσκεψη στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

 

 

«Δυστυχώς, η ωραιοποιημένη εικόνα από τη μεριά της Κυβέρνησης, το κλίμα χαλάρωσης που επικρατεί, η αδιαφορία για τους ανθρώπους που συνεχίζουν να εργάζονται στα νοσοκομεία μας συνθέτουν το εκρηκτικό πλαίσιο.

 

Το σύστημα Υγείας συνεχίζει να δέχεται αφόρητη πίεση. Η λογική που θέλει την «πίεση» να μετριέται μόνο με ασθενείς στις ΜΕΘ και με θανάτους ασθενών είναι λανθασμένη.

 

Η κατάσταση στα ΤΕΠ και στις δύο πτέρυγες COVID του Νοσοκομείου (χθες λειτούργησε και η δεύτερη) είναι οριακή.

 

Αυτή τη στιγμή, η κάλυψη των οργανικών κενών των νοσηλευτών είναι της τάξης του 52%. Αποτέλεσμα αυτού, η εξάντληση του προσωπικού, η-παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων- μείωση της ποιότητας παροχών και η διαρκής ανασφάλεια.

 

Η ακατανόητη στάση του Υπουργείου Υγείας να μην δέχεται πίσω στις εργασίες τους τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς και η επικείμενη λήξη περίπου 30 πιστοποιητικών νόσησης μη εμβολιασμένων εργαζόμενων, δυσχεραίνει την κατάσταση.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 3 χρόνια, το προσωπικό δεν παίρνει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, τα νόμιμα ρεπό τους ενώ οι υπερωρίες του είναι αναρίθμητες.

 

Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στις κλινικές COVID είναι εξαιρετικά δύσκολη. Έτσι, οι νοσηλευτές των δύο πτερύγων υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς διάλειμμα (ούτε για τουαλέτα!) ολόκληρη τη βάρδια τους, ντυμένοι με τις προστατευτικές τους στολές, χωρίς την ευελιξία μετακίνησης, χωρίς πολλές φορές να μην μπορούν να πιούν ούτε νερό!

 

 

Παρά τις δικαιολογίες της Κυβέρνησης σχετικά με την -υπαρκτή, αλλά πέρα για πέρα λογική- άρνηση των νοσηλευτών που βρίσκονται στις λίστες επικουρικών, η αλήθεια είναι μία: η κεντρική πολιτική της ΝΔ είναι η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

 

 

Εδώ και 2,5 χρόνια, στα οποία είμαστε αντιμέτωποι με την πανδημία, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό τις δομές Υγείας, να μην δώσει κίνητρα στους νέους επιστήμονες για να εργαστούν στα Νοσοκομεία μας, αναβαθμίζοντάς τα και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

 

Αντ’ αυτού, το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί με νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια του προσωπικού ασφαλείας, η πίεση συνεχίζει να υφίσταται, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς άδεια εδώ και τρία χρόνια και οι ασθενείς αυξάνονται.

 

 

Απαιτούνται:

 

--Μόνιμες προσλήψεις

--Επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή

--Μονιμοποίηση του προσωπικού που έδωσε και δίνει τη μάχη της πανδημίας

---Ένταξη όλων των εργαζομένων στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών

--Αυξήσεις στους μισθούς ιατρικού, μη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού

 

Ας το ξαναπούμε: ο COVID συνεχίζει να υπάρχει και να μεταδίδεται. Το Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει να δέχεται αφόρητη πίεση και το προσωπικό COVID έχει φτάσει στα όρια του. Η εικονική πραγματικότητα που θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση κάνει κακό στην Υγεία».