Άσχημη κατάληξη είχαν οι διακοπές για έναν τουρίστα στη Θάσο.

 

Ένας άνδρας 47 ετών από τη Ρουμανία, θέλησε να απολαύσει την θάλασσα στη Σκάλα Καλλιράχης ωστόσο κάνοντας βουτιά από το μώλο του λιμανιού της περιοχής, σε νερά με χαμηλό βάθος, τραυματίστηκε στον αυχένα με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει να μείνει τετραπληγικός.

 

Το βάθος του πυθμένα σε εκείνο το σημείο είναι περίπου ένα μέτρο από την επιφάνεια του νερού, πράγμα που προφανώς δεν γνώριζε ο 47χρονος και δεν φαίνεται πάντα με γυμνό μάτι σε κάποιον που δεν γνωρίζει το μέρος.

 

Το κάταγμα που υπέστη στον αυχένα σήμανε συναγερμό και από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου αρχικώς είχε διακομιστεί, αποφασίστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο στην ηπειρωτική πλευρά.

 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος, σχολίασε ότι το πιθανότερο είναι ο άτυχος άνδρας να μείνει τετραπληγικός για όλη του τη ζωή μετά το ατύχημα αυτό.

 

Το θέμα ανέδειξε με σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ΕΚΑΒ Θάσου, το οποίο μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλες παραλίες, όπως η δημοφιλής Γκιόλα την οποία δίνει ως παράδειγμα.

 

Στις συμβουλές που δημοσίευσε, αναφέρει:

 

«Μην κάνετε βουτιές, σε νερά που δε γνωρίζετε. Υπέροχο το τοπίο της Γκιόλας, και οι φωτογραφίες, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή στις βουτιές. Αρκετοί είναι οι τραυματισμοί που παραλαμβάνουμε από εκεί».

 

(φωτογραφία αρχείου)