Ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό απευθύνει η Ελληνική Λύση με θέμα το ακινητοποιημένο εδώ και 12 χρόνια αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Καβάλας με την οποία ζητά την αξιοποίησή του.

 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

 

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Νέστου, της Καβάλας, στον αερολιμένα

«Μέγας Αλέξανδρος», της Χρυσούπολης, της Καβάλας, επί σειρά ετών, βρίσκεται προσγειωμένο και καθηλωμένο στο έδαφος ένα αεροσκάφος τύπου μεταφοράς φορτίου («cargo»).

 

Το εν λόγω αεροσκάφος είχε κατασχεθεί το 2008 λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του προς το Ελληνικό Δημόσιο με συνέπεια να θεωρείται, πια, ιδιοκτησιακό του στοιχείο. Κατά το χρονικό διάστημα μετά την κατάσχεση, που ακολούθησε, διενεργήθηκαν δημόσιοι πλειστηριασμοί για την εκποίησή του, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι.

 

Σχετικά με το εν λόγω αεροσκάφος, κατά καιρούς, έχουν συζητηθεί προτάσεις εντός της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου, το εν λόγω, είτε να αξιοποιηθεί ως στοιχείο ενός υπό ίδρυση καταδυτικού πάρκου, ποντιζόμενο στον κόλπο της Ηρακλείτσας ή του Παληού της Καβάλας, είτε, εφόσον διαπιστωθεί ότι βρίσκεται σε ικανοποιητική πτητική κατάσταση, να συντηρηθεί καταλλήλως, ώστε να ενταχθεί στον στόλο μεταφοράς φορτίων της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Προτίθεσθε να ενεργήσετε καταλλήλως, στο μέτρο της δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, προκειμένου το ως άνω αναφερόμενο καθηλωμένο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, να αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν επωφελέστερα για το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανωτέρω προτάσεις, που διακινούνται εντός της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Νέστου, της Καβάλας;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ