αεροδρόμιο Καβάλας

Ξεπέρασε το φράγμα των 2 εκατ. επιβατών το πρώτο τρίμηνο η επιβατική κίνηση Μαρτίου για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σαρίκα και το onalert.gr, θέμα χρόνου είναι η λήψη οριστικών αποφάσεων για την επόμενη μέρα της Αεροπορίας Στρατού και τη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από την πλημμυρισμένη Βάση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Η TUI προσθέτει 345.000 θέσεις πτήσης στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της για το 2025. Το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ θα αποκτήσει 70.000 νέες θέσεις και 9 αποκλειστικά δρομολόγια προς Boa Vista, Cancun, Hurghada, Καβάλα, Orlando-Melbourne Florida, Montego Bay, Pula, Punta Cana και Sal, ενώ αυτό του Μάντσεστερ, θα έχει νέες αναχωρήσεις για 10 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων αποκλειστικών δρομολογίων προς Boa Vista, Κανκούν, Lamezia Terme στην Ιταλία, Ορλάντο-Μελβούρνη στη Φλόριντα, Καβάλα, Montego Bay, Punta Cana και Αλας.

Στους «κερδισμένους» προορισμούς κατατάσσεται σύμφωνα με το insider.gr, το αεροδρόμιο της Καβάλας, δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά αντίστοιχα και ήταν αποκλειστικά εγχώρια.

Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport. 

Με 155 ευρώ μπορεί κάποιος αυτό το διάστημα με τις πτήσεις charter από το αεροδρόμιο της Καβάλας να πετάξει προς το Λονδίνο.

Μια αλλοδαπή γυναίκα συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικό έγγραφο των αρχών τής Γαλλίας για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή.

Πτώση στην επιβατική κίνηση πάνω από 45% σημείωσε το αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος για τον Οκτώβριο του 2022 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019.

Πολλές «αναγνώσεις» έχουν τα μεγέθη της επιβατικής κίνησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece.

Ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο υπουργό απευθύνει η Ελληνική Λύση με θέμα το ακινητοποιημένο εδώ και 12 χρόνια αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Καβάλας με την οποία ζητά την αξιοποίησή του.

Με απευθείας πτήσεις συνδέει η Eurowings Discover τα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου με Καβάλα, Σκιάθο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Πρέβεζα, Κέρκυρα και Ζάκυνθο σύμφωνα με το ανανεωμένο πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας.

Αναθερμαίνεται σταδιακά το ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στην Ελλάδα μετά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε κατά την έναρξη

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων, περιλαμβάνεται και η κατασκευή και ανακαίνιση των πυροσβεστικών σταθμών και την προμήθεια τελευταίας τεχνολογίας πυροσβεστικών μέσων.

Ένα μικρό σε μέγεθος αεροπλάνο προσγειώθηκε σε στα αεροδρόμια της Καβάλας, της Λήμνου και της Αλεξανδρούπολης.