Την εκτίμηση ότι δεν είναι δυνατή η αυτοδυναμία από κανένα κόμμα έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της από την Καβάλα, λέγοντας ότι ο κόσμος πρέπει να αναδείξει μια κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

 

Είπε μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές αποφασισμένη να ζητήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να πάρει την εντολή διακυβέρνησης μιας κυβέρνησης συνεργασίας των ευρύτερων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Ξέρουμε ότι μόνοι μας, κανένας από εμάς, δεν μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Ήρθε η ώρα, με καθυστέρηση δυστυχώς πενταετίας, να συνειδητοποιήσουμε ότι η συνεργασία είναι η απάντηση, όπως έκαναν στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο».

 

Η κ. Μπακογιάννη έφτασε το μεσημέρι στην Καβάλα και συναντήθηκε αρχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Κώστα Αντωνιάδη.

 

Επόμενη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν το δημαρχείο της Καβάλας όπου συναντήθηκε με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, η οποία ευχήθηκε «οι εκλογές να φέρουν ό,τι καλύτερο για την πατρίδα μας».

 

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως χαίρεται για την επίσκεψή της στο ομορφότερο Δημαρχείο της Ελλάδας

 

Παρόντα στις συναντήσεις της κ. Μπακογιάννη ήταν και πολλά στελέχη της τοπικής ΝΔ, όπως ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι συνυποψήφιοί του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης, ο τέως νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής κ.α.