Την εναντίωσή τους στον πόλεμο εξέφρασε η μαζική συμμετοχή φοιτητών στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

 

Βάζοντας γκολ ενάντια στον πόλεμο, καταδικάσαν την Ρωσική εισβολή και παράλληλα την συμμετοχή της χώρας μας σαν μέλος του ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι φοιτητές εξέφρασαν την εναντίωσή τους για την αποστολή πολεμικού υλικού που βάζει σε τεράστιους κινδύνους τον λαό της χώρας μας.

 

Παράλληλα δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής. Φώναξαν ότι οι λαοί δεν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή.

 

Την δράση χαιρέτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας όπου μαζί με τους φοιτητές  απαίτησαν να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

 

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν οι ευρωνατοϊκές βάσεις και υποδομές. Καμία διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.

 

Τέλος οι φοιτητές έδωσαν ραντεβού την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19:30 στην Νομαρχία, όπου καλούν σε συντονιστικό ενάντια στο Νέο Νόμο Πλαίσιο μετά από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

δελτίο Τύπου