Να λειτουργήσει σωστά φέτος το κέντρο Υγείας Οφρυνίου, ζητούν οι κάτοικοι της Τούζλας.

 

Από την Δευτέρα στελεχώθηκε με έναν γιατρό μόνο τις πρωινές ώρες. Ζητούν γιατρό και τα Σαββατοκύριακα και κάλυψη με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:  

 

"Ως Δ.Σ. χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τον διορισμό μόνιμο γιατρού στο Κέντρο Υγείας της Παραλίας Οφρυνίου-Κάριανης.

 

Ο αγώνας που δώσαμε πέρυσι ως Σύλλογος με επιστολές, παρεμβάσεις και συναντήσεις με όλους τους Πολιτικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες και θεσμούς της περιοχής και του κράτους, απέδωσε.

 

Χαιρόμαστε που βοηθήσαμε, συνεισφέροντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε κάθε κάτοικο, παραθεριστή και επισκέπτη της όμορφης Παραλίας μας.

 

Θέτουμε όμως εκ νέου τα αιτήματα που εξαρχής αναδείξαμε ως σημαντικά, επειδή δυστυχώς ο έναςΙατρός δεν αρκεί τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός ξεπερνάει τις 80 χιλιάδες:

 

1) Το Κ.Υ. πρέπει να λειτουργεί σε 24ΩΡΗ βάση.

 

Τα ιατρικά περιστατικά, δεν εκδηλώνονται μόνο εντός του πρωινού ωραρίου

 

2) Το Κ.Υ. επιβάλλεται να λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα, τουλάχιστον από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο που ο κόσμος είναι πολύς.

 

3) Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ύπαρξη ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ όλο το 24ωρο.

 

Με το καλό να έρθει ο/η μόνιμος/η  Ιατρός".

 

"Ο Σύλλογος συνεχίζει την προσπάθειά του για όλα τα σύνθετα και πολλά προβλήματα της Παραλίας, στους τομείς της Ασφάλειας, της Καθαριότητας και της Ανάπτυξης. Γραφτείτε στον Σύλλογο. Όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε και να προστατέψουμε την Παραλία μας", λέει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος. 

 

(δελτίο Τύπου)