Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων ανοίγει η πόρτα για να διαβεί κάθε νέα και νέος το κατώφλι της ακαδημαϊκής τους ζωής.

 

Μια πόρτα που με την τιμωρητική απόφαση της Υπουργού Παιδείας θα παραμείνει κλειστή για εννιά χιλιάδες περίπου νέους για σπουδές στα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Μια πόρτα που ανοίγοντάς την με το μόχθο και την αξιοσύνη τους οι αυριανοί φοιτητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ελλειμματικό διδακτικό προσωπικό, αλλά με περισσή αστυνομική δύναμη "προστάτιδα των ακαδημαϊκών ελευθεριών τους."

 

Παρά τη δυστοπία που επέφερε στην Παιδεία η επαίσχυντη παγκόσμια πρωτοτυπία του "εκπαιδευτικού" διδύμου Κεραμέως - Θεοδωρικάκου τα όνειρα δεν φυλακίζονται.

 

Εύχομαι στα νιάτα μας να ριχτούν στη μάχη με όπλα την πίστη στον εαυτό τους και την αμέριστη στήριξη των ανθρώπων τους. Εκείνο που πρέπει να ενστερνιστούν είναι πως η ζωή είναι ένας ατέλειωτος μαραθώνιος που απαιτεί άοκνη προσπάθεια, αντοχή κι επιμονή.

 

Με την πεποίθηση ότι ο προσωπικός τους δρόμος - παρά τα εμπόδια που βάζει η "οργανωμένη" πολιτεία - παραμένει ανοιχτός και με την πίστη μου στις αστείρευτες δυνάμεις τους εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους.