Κινητοποίηση με αίτημα «να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών του Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

 

 Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Χημικού, Φυσικού, Λογιστικής και Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας εκφράζοντας την στήριξη στα αίτημα των εστιαζομένων φοιτητών.

 

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ότι «δεν θα δεχτούν ούτε ένας φοιτητής να πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του, ότι οι εστίες θα παραμείνουν ανοιχτές το καλοκαίρι και δεν θα αποχωρήσει κανένας φοιτητής».

 

Απαίτησαν η διοικούσα επιτροπή: «να πάρει άμεσα θέση γι’ αυτά τα αιτήματα. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από την τεχνική υπηρεσία για να επισκευαστεί άμεσα το κτήριο της Φ3, άμεση συντήρηση όλων των κατεστραμμένων δωματίων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθάρισαν ότι: «θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες και να αυξηθεί εδώ και τώρα ο προϋπολογισμός για την παιδεία από την κυβέρνηση που έχουν πετσοκόψει όλες οι κυβερνήσεις».

 

Η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιαζόμενων ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 

 

«Μετά από 3 χρόνια κλειστών σχολών μας αναγκάζουν αυτή τη στιγμή να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας με τη δικαιολογία ούτε καν το ν+2 αλλά το ν+1 που ισχύει πλέον στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., αφού άλλαξαν τον κανονισμό εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα το 2020 μόνο στο Πανεπιστήμιο μας από τα ιδρύματα όλης της Ελλάδας.

 

Εμείς ζητάμε ουσιαστική ανακαίνιση των υποδομών των εστιών που έχουν τεράστια προβλήματα και σοβαρές ζημιές, όπως διαρροή στο κτίριο της Φ3, χαλασμένες πόρτες, καμένες λάμπες, χαλασμένα τηλέφωνα ντουζ, χαλασμένες κλειδαριές, στις περισσότερες περιπτώσεις των διαδρόμων δεν λειτουργούν όλες οι τουαλέτες ή τα ντουζ και αυτό έχει ως συνέπεια ολοένα και περισσότεροι να χρησιμοποιούν τις ίδιες τουαλέτες- ντουζ.

 

Τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση φοιτητών από το κτίριο της Φ3 και από δωμάτια άλλων κτιρίων και συνεπώς τη μείωση του αριθμού δωματίων που διατίθενται για τους φοιτητές.

 

Την ίδια στιγμή που στις εστίες οι συνθήκες είναι άθλιες και γενικότερα υπονομεύονται τα δικαιώματά μας για ποιότητα διαβίωσης, όχι μόνο μας πετάνε απ’ έξω αλλά συζητιέται να μένουμε στις εστίες επί πληρωμή σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πρωθυπουργός σε δήλωσή του την προηγούμενη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Οι εστιακοί φοιτητές Καβάλας που σπουδάζουν στο παράρτημα της Δράμας ήδη πληρώνουν από την τσέπη τους στις μεταφορές των αστικών λεωφορείων και των ΚΤΕΛ ένα ποσό της τάξεως των 150-200 € ενώ θα έπρεπε οι μεταφορές τους να είναι δωρεάν.

 

Μπορεί εμείς να ζούμε έτσι σήμερα, υπάρχουν όμως όλες οι δυνατότητες και τα χρήματα να ζούμε αξιοπρεπώς στις εστίες.

Όλοι μαζί ενωμένοι με μαζικό αγώνα θα κερδίσουμε αυτά που διεκδικούμε, δηλαδή τα δικαιώματά μας.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

 

•        ΝΑ ΜΗ ΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ

•        ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ

•        ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

•        ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»

 

(δελτίο Τύπου)