Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου όπως κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, διοργανώνει για όλους τους Καβαλιώτες στην κεντρική πλατεία από τις 10:00 έως τις 14:00, την καθιερωμένη εκδήλωση "Μπαλόνια των ψυχών".

 

150 μπαλόνια θα αφεθούν στον ουρανό με τα ονόματα αγαπημένων μας ανθρώπων που έφυγαν από καρκίνο, με την ελπίδα να τους συναντήσουν και να νιώσουν οι Άνθρωποι μας ότι είναι κοντά μας.

 

Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων φυσικά που γίνονται από τον Σύλλογο, θα μοιράζονται σε όποιον επιθυμεί καρτελάκια, προκειμένου να γίνουν εντελώς δωρεάν οι σπιρομετρήσεις στο Ιδιωτικό Ιατρείο της Πνευμονολόγου κας Λαζαρίδου Αθηνάς, την οποία ο Σύλλογος ευχαριστεί.

 

«Την Τρίτη 31/5 στην Πλατεία Ελευθερίας όπως και την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ), 10-12πμ σας περιμένουμε να προμηθευτείτε τα καρτελάκια σας, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος.

 

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν.

 

Την ίδια μέρα και ώρα Τρίτη 10-12πμ στην Κεντρική Πλατεία, οι υπερτασιολόγοι του Νοσοκομείου Καβάλας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Προγράμματος ΜΜΜ της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης, θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης σε όσα άτομα θα βρεθούν εκεί.

 

(δελτίο Τύπου)