44.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (22/5) στο ψήφισμα για να μην κλείσει το "Χαμόγελο του Παιδιού". 

 

«Πιο σημαντικό από αυτό όμως είναι τα λόγια συμπαράστασης που λαμβάνει καθημερινά από όλους εσάς το χαμόγελο του παιδιού», λέει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός.

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» άρχισε τη συλλογή υπογραφών με θέμα «Κατάργηση των νομοσχεδίων που κλείνουν τα Σπίτια του Χαμόγελου».

 

Το «Χαμόγελο» είναι ο οργανισμός που χρόνια τώρα είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνία, δίπλα στα παιδιά αλλά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

 

Το «Χαμόγελο» είναι γνωστό από τότε που ο μικρός Αντρέας εμπνεύστηκε και ο πατέρας του, ο Κώστας Γιαννόπουλος δημιούργησε, βάζοντας στην άκρη εκείνη την εποχή όλες τις άλλες ασχολίες του.

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει χαρίσει χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά και οικογένειες και έχει καταφέρει μέσα από την οικονομική κρίση, την πανδημία και άλλες δυσκολίες, να παραμείνει ενεργό.

 

Ποιος θα το περίμενε όμως ότι θα ερχόταν η στιγμή που το Χαμόγελο του παιδιού θα κινδύνευε να… σβήσει.

 

Δυο συγκεκριμένα άρθρα απειλούν τη συνεχίσει του Χαμόγελου του παιδιού.

 

Τα άρθρα αυτά τα οποία υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να εφαρμοστούν είναι:

 

– η Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων ΜοΠΠ (Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας) Ν.Π.Ι.Δ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που τονίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνει τις δομές παιδικής προστασίας, που υπάγονται στο Δημόσιο και την Εκκλησία. Τα παιδιά που διαμένουν στα Σπίτια του Οργανισμού μας, τα παιδιά που διαμένουν σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και τα παιδιά που διαμένουν σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

 

– Ο νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας και σχετικές κυρώσεις, που προβλέπουν σε περίπτωση μη συμμόρφωσης παύση Δ.Σ., τεράστια πρόστιμα, ποινή φυλάκισης κ.λπ.

 

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο ψηφίσματος, ενώ μπορείτε να υπογράψετε. 

 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος απαντάει σε ερωτήσεις που έχουν προκύψει σχετικά με το νέο νόμο και την υπουργική απόφαση: