«Ο μόνος που δεν βλέπει θετικά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Τουρκία. Υπάρχει μία περίεργη ταύτιση όσον αφορά τη μιζέρια και τη νευρικότητα την οποία επικρατεί τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Τουρκική πολιτική ηγεσία», λέει στον KavalaNews 102.8 ο γραμματέας  στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ Βασίλης Φεύγας.

 

«Η χώρα μας δεν είναι δεδομένη. Είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας, αποκτά έναν διπλωματικό ρόλο. Πρέπει να το καταλάβει ο κ. Τσίπρας» επισημαίνει.  

 

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Φεύγας είπε: «Αυτή τη στιγμή διορθώνονται αδικίες. Όσοι κατανάλωναν μέχρι 300 κιλοβατώρες, το 80% της αύξησης έχει καλυφθεί από τις επιδοτήσεις που έχει δώσει στους λογαριασμούς η κυβέρνηση. Υπήρξε ένα πρόβλημα για όσους κατανάλωναν πάνω από 300 κιλοβατώρες. Θα υπάρξει αναδρομική ενίσχυση από το Δεκέμβριο του 2021.  Θα υπάρχει η ίδια ενίσχυση και στους λογαριασμούς Μαΐου. Θα απενεργοποιηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση στο κομμάτι της ενέργειας».

 

Για το ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών σημείωσε πως: «Τα όποια σενάρια είναι εντελώς άκαιρα. Έχουμε να υλοποιήσουμε ακόμα το 20% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων».

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: