Η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική και την μαγειρική δεν κρύβεται από το υλικό που ανεβάζει σε τακτά διαστήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Καβαλιώτης chef και pastry chef Πέτρος Μαούνατζης.

 

Η εμβέλειά του έχει ξεφύγει πολύ από τα στενά όρια του τόπου διαμονής και επαγγελματικής του δραστηριότητας, μιας και τον ακολουθούν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

 

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (Μάιος 2022) η σελίδα του στο facebook έχει ξεπεράσει τους 70.000 ακολούθους ενώ οι εγγεγραμμένοι στο κανάλι του στο Youtube ξεπέρασαν τους 40.000.

 

Με έως και μισό εκατομμύριο προβολές σε βίντεό του, είναι αναμφισβήτητα ο πλέον δημοφιλής σεφ της περιοχής στον κόσμο του ίντερνετ.

 

Στο instagram έχει ξεπεράσει τους 17.000 ακολούθους ενώ διατηρεί παρουσία με προφίλ στο pinterest, το twitter αλλά και το tiktok.

 

Οι συνταγές και τα tip του ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του, η οποία αποτελεί καθημερινό οδηγό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για πολύ κόσμο.

 

Γιος του φημισμένου ζαχαροπλάστη της Καβάλας, Πέτρου Μαούνατζη, ο οποίος έφυγε πριν λίγα χρόνια από τη ζωή, ο Πέτρος Μαούνατζης ο νεότερος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, εξελίσσοντας το επάγγελμα και αξιοποιώντας τη δύναμη των social media για να απευθυνθεί σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

 

«Η μαγειρική για μένα σημαίνει ζωή» λέει ο Πέτρος που παράλληλα αγαπά τα ταξίδια και πιστεύει ότι «η γεύση σε πάει όπου εκείνη θέλει, είναι ανάμνηση σε όποιον την προσφέρεις, μένει για πάντα στην καρδιά και επανέρχεται με την πρώτη ευκαιρία».

 

Συγκινητικές είναι οι αναφορές που κάνει στους γονείς του και την παιδική του ηλικία:

 

«Οι αναμνήσεις μας είναι μοναδικός παράδεισος από τον οποίο δεν μπορούμε να εκδιωχθούμε, όποτε πρέπει να φροντίσουμε να είναι γλυκές όπως και οι δικές μου αναμνήσεις πλημμυρισμένες μέσα στο σιρόπι, αφού από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου περιτριγυρίζω στο ζαχαροπλαστείο Πέτρος στην όμορφη Καβάλα.

 

Το ζαχαροπλαστείο του πατέρα μου, που από μικρή ηλικία πάνω σε ένα σκαμπό με θυμάμαι να προσπαθώ να δημιουργήσω, βλέποντάς τον χωρίς να πολυμιλάει αλλά με το δικό του μοναδικό τρόπο, να μου προσφέρει την γνώση του, που τότε δεν καταλάβαινα τον τρόπο του αλλά τώρα τον ευχαριστώ.

 

Μου έδινε τα πάντα αλλά και τίποτα, με έβαζε να σκεφτώ χωρίς να μου το προσφέρει έτοιμο και αυτό με έκανε καλύτερο. Σε αντίθεση με την μητέρα μου που ό,τι έφτιαχνα πάντα ήταν υπέροχο για εκείνην».

 

Το μότο του Πέτρου σήμερα είναι:

«η ζωή κερδίζεται μόνο από αυτά που δίνεις».