Τον φόβο ότι πρόκειται να κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Καβάλας και αυτό της Νέας Περάμου, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

 

«Ο Νομός Καβάλας δέχεται ακόμα ένα πλήγμα με το φημολογούμενο κλείσιμο των καταστημάτων Κεντρικής και της Νέας Περάμου» λέει η ανακοίνωση.

 

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι έτσι «κορυφώνεται, η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών, των ατόμων με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες καθώς και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στερώντας τους πλέον την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες».

 

«Η στρατηγική επιλογή της Διοίκησης, στερεί και τις θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων,  οι οποίοι παρόλη την πείρα που διαθέτουν και τις σχέσεις με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν προς την ανεργία», λέει ο Σύλλογος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

"Ενορχηστρωτής των εν λόγω αποφάσεων και των αντεργατικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Νομό, αναδεικνύεται η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση η οποία πρωταγωνιστεί στο χορό της αναξιοκρατίας, της άσκησης ψυχολογικής πίεσης όπου εφαρμόζεται αδιακρίτως, σε συναδέλφους που έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη η επαγγελματική τους επάρκεια από την ίδια την τράπεζα. Άλλωστε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Νομό Καβάλας ήταν που επιχειρήθηκε η πρωτοφανής μετακίνηση πολύτεκνου, παραολυμπιονίκη εργαζόμενου ΑΜΕΑ  (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, και ένα κάτω άκρο), σε κατάστημα όπου η τουαλέτα βρισκόταν…στο υπόγειο, προκειμένου να οδηγηθεί εκτός εργασίας.

 

Στην παρούσα δε φάση, κάποιες από τις μετακινήσεις συναδέλφων μπορούν να χαρακτηριστούν «περίεργες», αν όχι προκλητικές, στο πλαίσιο αντεργατικών μεθοδεύσεων που θέλουν να εμφανίσουν δήθεν πλεονάζον προσωπικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τουριστική περιοχή της Νέας Περάμου, μετά το φημολογούμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα υπάρχει πλέον κανένα τραπεζικό υποκατάστημα για την εξυπηρέτηση του πελατειακού κοινού. 

 

Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογός μας:

 

-  Καλεί τους βουλευτές του Νομού να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

 

-  Καλεί τις τοπικές κοινωνίες, την Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή, σε συνεννόηση με τα τοπικά συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν στο κλείσιμο του καταστήματος με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

 

-  Καλεί τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

 

Είμαστε αποφασισμένοι, να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 

Παραλάβατε Τράπεζα, δεν θα παραδώσετε θυρίδα". 

 

 Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

 

Ο Πρόεδρος Μπεμπένης Εμμανουήλ

                                            

Ο Γεν. Γραμματέας Γοίλιας Ισίδωρος

 

(δελτίο Τύπου)