«Είναι απόλυτα νομιμοποιημένος από τα αρμόδια όργανα, αν και δεν έχει εκλεγεί από τη βάση του κόμματος» είπε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος για τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Πρόσθεσε δε: «οι εξελίξεις επέβαλαν την παρουσία του Β. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ. Τα έχει πάει καλά και όλοι είναι ευχαριστημένοι από τον ίδιο. Θεωρώ ότι είναι μεταβατικός αρχηγός, αλλά από την αντιπολίτευση στην διακυβέρνηση της χώρας».

 

Ο βουλευτής Καβάλας έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Αρχικώς, η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να δοθεί σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης, στη συνέχεια όμως ο χώρος άλλαξε. Επιλέχθηκαν τα γραφεία της ΝΟΔΕ και μάλιστα έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης Κώστας Ευθυμιάδης, ο οποίος επίσης προχώρησε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν «όχι με άχτι, αλλά με λογική και σύνεση» ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «την διακυβέρνηση δεν θα την αναλάβει κάποιο κόμμα με όρους αυτοδυναμίας, αυτά τα ονειρεύεται μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά με όρους συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων που θα συμφωνήσουν στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας κι όχι σε ζαριές τύπου δραχμής και περιπέτειας, ρήξης με τους εταίρους, αλλά και άλλους δρόμους, οι οποίοι αποδείχτηκαν κλειστοί για όποιους προσπάθησαν να τους ανακαλύψουν».

 

Από τις βολές Παναγιωτόπουλου δεν έλειψαν και ζητήματα της καθημερινότητας: «Πως ανέβηκε ο ΦΠΑ σε εστίαση και νησιά στο 23%, όταν αυτοί που ήταν “στα τέσσερα“ τον κατέβασαν στο 13%; Πρέπει να δούμε προσεκτικά τις θέσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού και του σχηματισμού που υπηρετούμε στην παράταξη μαζί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Προχθές, ο κ. Τσίπρας είπε στη συνδιάσκεψη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι δε συνεργάζεται με κανέναν πλην των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι θα ζοριστούν να μπουν στη Βουλή. Ίσως και με τον κ. Λαφαζάνη, που τώρα λέει θα σκίσει τα μνημόνια. Πως θα συνεργαστεί αυτός που έφερε το τρίτο μνημόνιο με αυτόν που θα το σκίσει; Δε θέλει να συνεργαστεί με αυτούς που τον στήριξαν στη Βουλή για να περάσει το επαχθές τρίτο μνημόνιο, όταν δεν είχε τους δικούς του. Τώρα δε θέλει να μας δει».