Την δική τους τουριστική αξία φαίνεται ότι παίρνουν οι Φίλιπποι. Υπάρχουν παράπονα για μη ορθή αξιοποίηση της περιοχής, αλλά και ιδέες μέχρι και για μουσείο τύρφης

 

Το προηγούμενο διάστημα η περιοχή γέμισε από κόσμο εξαιτίας των αγώνων moto-cross και τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα 100% (δες ΕΔΩ). 

 

«Τα μαγαζιά στην περιοχή δούλεψαν. Η κίνηση ήταν μεγάλη. Ήταν ενθαρρυντικό και όταν μας δίνονται ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δημοτικός σύμβουλος, Θέμης Καλπακίδης

 

«Με τη συμπαράσταση του Δήμου καταφέρνουμε και διοργανώνουμε αγώνες. Τον Σεπτέμβριο 24 και 25 έχουμε τους Βαλκανικούς και Πανελλήνιους αγώνες.  Συζητήσαμε με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον δήμαρχο και είναι θετικοί να γίνει μία εκδήλωση στην Καβάλα πριν την ημέρα των αγώνων», σημειώνει. 

 

Ο διαχρονικός πόλος έλξης όμως σύμφωνα με τον κ. Καλαπακίδη, τα λασπόλουτρα και ο αρχαιολογικός χώρος, έχουν βαλτώσει: «Ο τουρισμός που υπήρχε στα λασπόλουτρα δεν υπάρχει. Το ζήτημα είναι ότι πέρα από τα λασπόλουτρα που δεν έχουν κίνηση τα τελευταία χρόνια, έχουμε και τον αρχαιολογικό χώρο. Δεν υπάρχει αυτό που γινόταν παλαιότερα, ούτε ανάδειξη των σημείων μέσα στις Κρηνίδες. Μπορούμε να κάνουμε κριτική αλλά το ζήτημα είναι ποιος ευθύνεται». 

 

«Θα μπορούσε στην περιοχή να γίνει μουσείο τύρφης. Ο τυρφώνας των Φιλίππων θα μπορούσε να μπει ως προστατευόμενος φυσικός προορισμός στην Unesco. Αυτό ίσως ακούγεται τρελό, αλλά φανταστείτε σε ένα μουσείο να δείχνει την εξέλιξη μίας περιοχής κάποιων χιλιάδων ετών» τονίζει ο κ. Καλπακίδης. 

 

«Έχουμε μία περιοχή που αν την εκμεταλλευτούμε σωστά και την αναδείξουμε θα μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα», λέει χαρακτηριστιά. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: