Η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχθεί του ποδηλατικούς αγώνες το Σαββατοκύριακο 30/4 και 1/5 και εκατοντάδες αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

Ο λόγος για το Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο της Θάσου. Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, με νέα διαδρομή για το MTB Thassos Cup το οποίο συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας στα αγωνιστικά δρώμενα. 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες, τις διαδρομές και τις συμμετοχές ΕΔΩ

 

Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές υπολογίζονται στις 400 από διάφορες χώρες κυρίως Βαλκανικές, ενώ μαζί με τους συμμετέχοντες έρχονται και συνοδοί που αυτόματα ο αριθμός των επισκεπτών διπλασιάζεται. 

 

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Μας θυμούνται όλοι οι αθλητές και επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια για να απολαύσουν τον ποδηλατικό γύρω Θάσου και την ορεινή ποδηλασία, που είναι ίσως η παλαιότερη που γίνεται στην Ελλάδα», λέει στον KavalaNews 102.8 ένας εκ των διοργανωτών, ο Νίκος Κίτρινος

 

Επίσης η διοργάνωση φέρνει κόσμο όχι μόνο για εκείνο το διήμερο, αλλά και δέκα μέρες νωρίτερα με τους αθλητές να πηγαίνουν στο νησί ώστε να κάνουν προπονήσεις. 

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν ξεκίνησαν οι αγώνες πολλοί δεν περίμεναν ότι θα στεριώσει αλλά ο κόσμος το αγκάλιασε και έφτασε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. 

 

«Η τοπική κοινωνία έχει υποστηρίξει τον θεσμό από την πρώτη στιγμή. Υπάρχει ένα δίκτυο εθελοντών που μεγαλώνει μαζί με την διοργάνωση. Επίσης πολλά παιδιά ασχολούνται με την ποδηλασία τα τελευταία χρόνια και συμμετέχουν στους αγώνες. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες», λέει ο κ. Κίτρινος. 

 

Οι αθλητές είναι κυρίως από Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία αλλά και κάποιοι από Αγγλία και Γερμανία. 

 

 

 

Φέτος επίσης για 5η χρονιά θα γίνει ο «Θεαγένειος δρόμος» το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαϊου. 

 

Αφορά την κυκλική διαδρομή του νησιού συν το ακρωτήρι της Σαλιάρας, 104 χιλιομέτρων

 

Σύμφωνα με την οργανωτική ομάδα του «Θεαγένειου Δρόμου»: 

 

Η εκκίνηση του αγώνα των 100χλμ. θα δοθεί το Σάββατο 07 Μαίου 2022 και ώρα 7.00 το πρωί από το φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΑΕΟLΙS THASSOS PALACE  το οποίο θα φιλοξενήσει την όλη εκδήλωση στις Αστρίς Θάσου και είναι ο κύριος χορηγός της διοργάνωσης. 

 

Ο αγώνας των 20χλμ. θα ξεκινήσει από την Σκάλα Μαριών με κατεύθυνση προς Αστρίς στο χώρο τερματισμού του μεγάλου αγώνα των 100χλμ. Η εκκίνηση θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι τοι Σαββάτου 7 Μαίου.