Εξηγήσεις ζητά ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας στην πολιτική κλεισίματος των βρεφονηπιακών σταθμών που βασίζεται όπως λέει στο δόγμα «κόστος-όφελος». 

 

Ο κ. Ποτόλιας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", «Ανεβαίνει επίπεδο η αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την πολιτική το οποίο μπορεί να μπει μόνο από το οργανωμένο γονεϊκό και εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και συνολικά το εργατικό κίνημα».

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

 

"Ανεβαίνει επίπεδο η αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του Δήμου. Αλλάζοντας πίστα αυτή τη φορά "χτυπάει" ακόμα πιο βαθιά τα λαϊκά συμφέροντα, δια μέσω των παιδιών των νέων ζευγαριών, με το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών. 

 

Το δόγμα "κόστος - όφελος”, δε σταματά ούτε στην ολοκληρωμένη ψυχική, σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, ούτε στην ανάγκη των νέων ζευγαριών να αφήσουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον, για να ανταποκριθούν στις ορέξεις των εργοδοτών με σπαστά, μειωμένα ωράρια, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

 

Πάνω σε ποια βάση όμως υλοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής διοίκησης, ώστε κάθε φορά να φτάνει όλο και πιο βαθιά στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος;

 

• Είναι άσχετη από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, σημερινής και προηγούμενων, που ανάλογα κάθε φορά φοράνε τη μάσκα του «προοδευτικού», του «δημοκράτη», του «εκσυγχρονιστή»;

 

• Είναι άσχετη από την πολιτική στήριξης που έχει ουσιαστικά από το σύνολο των παρατάξεων στο Δ.Σ., εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης, που πιστεύουν στο ίδιο θεό του Δήμου Α.Ε.;

 

• Πώς είναι δυνατόν μια σθεναρή, ολική “αντιπολίτευση” από τις “μεγάλες” παρατάξεις, στη διοίκηση του δήμου, αντί να βάζει «φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική της», αυτή να δυναμώνει ακόμα περισσότερο;

 

Τώρα να πάρει πίσω η διοίκηση την απόφαση της για το κλείσιμο βρεφονηπιακών, προσφιλή τακτική άλλωστε της κυρίαρχης πολιτικής Ε.Ε. και κυβερνήσεων, για το κλείσιμο και τη συρρίκνωση σχολικών δομών (από Νηπιαγωγεία έως Πανεπιστήμια – π.χ. ΔΙΠΑΕ).

 

Κανένας σωτήρας από τα πάνω δε μπορεί ούτε θέλει, όσο κι αν σκούζει στα κεραμίδια, να βάλει φρένο στην ξέφρενη αντιλαϊκή πολιτική του δήμου, όταν μάλιστα πιστεύει στο ίδιο θεό του δήμου επιχειρηματία

 

Φρένο σε αυτή την πολιτική μπορεί να βάλει μόνο το οργανωμένο γονεϊκό και εκπαιδευτικό κίνημα, συνολικά το εργατικό κίνημα. Σε ένα τέτοιο αγώνα η Λ.Σ. θα δώσει όλες τις δυνάμεις της. 

 

Θεωρούμε ότι η Προσχολική Αγωγή δεν είναι μόνο βασική ανάγκη για την οικογένεια, αλλά είναι πρώτα και κύρια απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού.

 

Σήμερα η Προσχολική Αγωγή απαιτεί:

 

Σύγχρονη οργάνωση και σχεδιασμό, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ηλικίας και ανάλογες υποδομές.

 

Ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο με τους αναγκαίους χώρους και τα απαραίτητα υλικά, πλήρως στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά. Και φυσικά, για να εκπληρώνει αυτόν τον ρόλο της η Προσχολική Αγωγή ως δικαίωμα του παιδιού και της οικογένειας, πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν".