Ούτε την καλοκαιρινή περίοδο δεν σταματάει η διοίκηση Τσομπανόπουλου να μας εκπλήσσει με την απαράδεκτη λειτουργία της. Αυτή τη φορά το ρόλο του πρωταγωνιστή ανέλαβε η κυρία πρόεδρος του Νομικού προσώπου ΕΥΝΕΣΤΙΑ.

 

Από την αρχή της θητείας, οι σύμβουλοι της παράταξης μας, είχαν ζητήσει το προβλεπόμενο από τον νόμο και αυτονόητο, την μαγνητοφώνηση των πρακτικών, ώστε να καταγράφεται η άποψη καθενός, καθώς από πολύ νωρίς η νέα δημοτική αρχή είχε δείξει ότι στα θέματα της κοινωνικής πολιτικής προτιμούσε να κοροϊδεύει, παρά να προσφέρει υπηρεσίες και βοήθεια στους δημότες μας.

 

Έτσι αβασάνιστα, παράνομα και καταχρηστικά έκλεισαν τον παιδικό σταθμό του Αγιάσματος χωρίς την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, με την αστεία αιτιολογία ότι ήταν ασύμφορη η λειτουργία του, κατόπιν τον Φεβρουάριο έφεραν ως έκτακτο θέμα στο συμβούλιο του νομικού προσώπου την παραχώρηση της χρήσης σε σύλλογο, ώστε η κοινωνική αυτή υποδομή να μετατραπεί σε αίθουσα εκμάθησης χορού.

 

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου και καταγράφηκε στο μέσο μαγνητοφώνησης που υπήρχε στη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά την επόμενη ημέρα η ηχογράφηση σβήστηκε καί η απόφαση δεν γράφτηκε ποτέ.

 

Δηλαδή, επειδή μετάνιωσε η κυρία πρόεδρος, λειτούργησε με την δική της λογική, κατα τον δήμαρχό της, βέβαια, άψογα όπως φάνηκε από την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, όπου η σύμβουλος κ.Γατούλα έθιξε το θέμα.

 

Δυστυχώς η ξεκάθαρη θέση μας ότι δεν θα δεχθούμε στο μέλλον τέτοια θέματα δεν ελήφθη σοβαρά υπόψιν από τον δήμαρχο και την κ.πρόεδρο, έτσι στο συμβούλιο της 27 Απριλίου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η δημιουργία του κοινωνικού φαρμακείου.

 

Η διαφωνία μας αλλα και ταυτόχρονα η πρόταση να έρθει ως τακτικό, είχε να κάνει με την σοβαρότητα που έπρεπε να αντιμετωπίσει το ζήτημα η διοίκηση, ώστε να διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας του και να μην μετατραπεί σε ακόμη ένα φιάσκο τύπου "κοινωνικό παντοπωλείο" το οποίο χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα τουλάχιστον, την πολιτική τους.

 

Το πολυδιαφημισμένο αυτό κατάστημα λειτούργησε μόνο δύο μέρες στον ανύπαρκτο, κατά τα άλλα, πρώτο πολιτικό χρόνο της θητείας τους. Σήμερα πέντε μήνες μετά τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου μπορεί να γίνει αντιληπτό και από τη δημοτική αρχή ότι η κοινωνία θέλει πράξεις και όχι μόνο πινακίδες στους τοίχους. Ο νόμος Ν 3852/2010 ρητά προβλέπει ότι τα έκτακτα θέματα για να αναγραφούν προς συζήτηση της ημερήσιας διάταξης πρέπει να υπάρχει ομοφωνία.

 

Η κ.πρόεδρος αντί να φέρει το θέμα ως όφειλε στην επόμενη συνεδρίαση κατά παράβαση των κανονισμών λειτουργίας εξέδωσε απόφαση κατά πλειοψηφία αλλάζοντας και αλλοιώνοντας την άποψη της αντιπολίτευσης. Για δεύτερη φορά το θέμα του νομικού προσώπου ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του Μαΐου, όπου ζητήθηκαν εξηγήσεις απο την συμπολίτευση η οποία όμως με απόλυτο πολιτικό θράσος θεώρησε την εξέλιξη του θέματος κατά τον τρόπο αυτό ως απόλυτα φυσιολογική.

 

Στην ένταση που ακολούθησε, μετά και την ανάκληση από μέρους του Κ.Τσομπανόπουλου υποτιμητικών φράσεων άλλα και της επισήμανσης απο μέρους μας προς την κ. πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ να αντιληφθεί ότι δεν είναι υπόλογοι μόνο οι υπηρεσικοί παράγοντες για την εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και η ίδια, για δεύτερη και τελευταία φορά η αντίδρασή μας περιορίστηκε μόνο στο σκέλος της πολιτικής καταγγελίας.

 

Το συμβούλιο της 21ης Αυγούστου αποτελεί ορόσημο για την αλλοπρόσαλλη και αλαζονική συμπεριφορά τόσο της προέδρου όσο και της παράταξής της. Με την απόλυτα αδιάφορη στάση της το αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης για μαγνητοφώνηση των πρακτικών ώστε η διατύπωση των ξεκάθαρων θέσεων μας να μην παραποιηθεί στο μέλλον έπεσε στο κενό.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν απλώς τη μαγνητοφώνηση ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως ασάφεια για την άποψη τους στο θέμα που έφερε η διοίκηση του δήμου δια της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ όπου ψήφισαν μεταφορά των μελών του ΚΑΠΗ για μπάνια τον Σεπτέμβρη με μεταφορικό μέσο το λεωφορείο του δήμου, πράγμα εντελώς παράνομο, καθώς το έργο της μεταφοράς πολιτών προβλέπει ο νόμος να γίνεται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Μετά από αυτή τη στάση της προέδρου κ.Κοσμίδου Λαρίσας η αντιπολίτευση αποχώρησε αφού ξεκαθάρισε ότι η συνέχεια της συνεδρίασης είναι παράνομη καθώς και κάθε θέμα που θα αποφασισθεί. Θα πρέπει να επαναληφθεί η συνεδρίαση αφού προηγουμένως εφαρμόσουμε τις διατάξεις που η νομοθεσία προβλέπει για την τήρηση των πρακτικών.

 

Τέλος, επειδή όπως φαίνεται η κατανόηση μας λαμβάνεται από την συμπολίτευση ως αδυναμία, αυτή τη φορά η αντιπολίτευση δεν θα παραμείνει στην πολιτική καταγγελία, αλλά θα εξαντλήσει τη δυνατότητα που της παρέχει η νομοθεσία.

 

(δελτίο Τύπου παράταξης Σάββα Μιχαηλίδη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ)