Έλλειψη προσωπικού στις επιχειρήσεις και ακρίβεια, αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους προβληματισμούς στους επαγγελματίες του τουρισμού στη Θάσο. 

 

«Έχει ξεπεραστεί το μούδιασμα του Μαρτίου και οι κρατήσεις πάνε καλά. Τα μηνύματα είναι θετικά» δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρις Παρασχούδης

 

«Έχει ξεπεραστεί το πρώτο πάγωμα. Σκανδιναβία και Αγγλία δεν επηρεάστηκαν, ενώ χώρες κοντύτερα στον πόλεμο όπως Γερμανία και Πολωνία είχαν ένα πιο δυνατό αντίκτυπο. Φαίνεται ότι τα πράγματα εξομαλύνθηκαν και οι κρατήσεις πάνε καλά», λέει ο κ. Παρασχούδης.  

 

«Συνεχίζουμε στη ρότα την οποία υπολογίσαμε για τις αφίξεις του 2019», επισημαίνει. 

 

Πολλοί πελάτες λίγα έσοδα 

 

Ωστόσο αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο, είναι ότι λόγω της ακρίβειας ο κόσμος δεν θα έχει να ξοδέψει, ενώ δεν βρίσκονται άτομα να δουλέψουν στις επιχειρήσεις. 

 

«Για το 2021 είδαμε ότι το μέσο έσοδο ήταν μεγαλύτερο, παρότι ήταν οι επισκέπτες ήταν λιγότεροι. Φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε την αγοραστική δύναμη που θέλουμε. Ίσως έχουμε πολλούς πελάτες αλλά όχι πολλά εισοδήματα», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.  

 

Για την έλλειψη προσωπικού: «υπάρχει αυτό το πρόβλημα από την εμφάνιση της πανδημίας. Φέτος είναι πολύ έντονο. Πρέπει να γυρίσουμε στα επίπεδα απασχόλησης του 2019. Όσο λιγότερο προσωπικό υπάρχει τόσο πιο ακριβό γίνεται για τους επιχειρηματίες του τουρισμού».

 

Επίσης αυτό που σημειώνει είναι πως για την περίοδο Πάσχα υπάρχουν ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: