«Επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι ανησυχίες των εργαζομένων για τις εκπτώσεις που έγιναν στην ασφάλεια το τελευταίο διάστημα από τις επιλογές της εταιρίας» δηλώνει στο KavalaNews ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας Μανώλης Κελαϊδάκης μετά την φωτιά που προκλήθηκε σε δεξαμενή των εγκαταστάσεων (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ). 

 

«Η έκρηξη και η πυρκαγιά στη δεξαμενή ελαιονέρων επιβεβαίωσε τις ανησυχίες και τα λεγόμενα μας δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο και ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», συμπληρώνει.

 

Αυτό που τονίζει ο κ. Κελαϊδάκης είναι ότι: «Αναδείχθηκαν τα κενά στην ασφάλεια από τις επιλογές της εταιρίας και πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να μπορεί το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό να γυρίσει στη θέση του και να εγγυηθεί την ασφάλεια του εργοστασίου». 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου εκείνη την ώρα υπήρχαν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, αλλά εξηγεί πως: «το προσωπικό είναι μειωμένο από τότε που η εταιρία έκανε τις αλλαγές στα σχέδια αντιμετώπισης απροόπτων περιστατικών»

 

Για το ενδεχόμενο η φωτιά να ήταν σε άλλο σημείο, ο κ. Κελαϊδάκης είπε:

 

«Δεν θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση είτε να ήταν σε άλλο σημείο είτε να κατέρρεε η δεξαμενή τί θα σήμαινε μία κινούμενη λάβα μέσα στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις με όλα τα εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά που υπάρχουν εκεί».