Γύρω στις 4:20 τα ξημερώματα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου σε δεξαμενή στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. 

 

Συγκεκριμένα μέσω τουίτερ στις 4:21 τα ξημερώματα

της Κυριακής η πυροσβεστική ανακοίνωσε τα εξής: 

 

 

Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύκτια ενώ μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής σχεδόν από όλη την περιφέρεια βρέθηκε στο σημείο της φωτιάς. 

 

Μεγάλη και η αστυνομική δύναμη έξω από τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων που απαγόρευε την προσέγγιση στο σημείο.

 

Το περιστατικό στα πετρέλαια αφορά σε δεξαμενή που περιείχε πετρελαιόνερα από πλύσεις που γίνονται κατά καιρούς στις δεξαμενές πετρελαίου. Είχε δηλαδή νερό και λάδι στην κορυφή. Το τελευταίο είναι αυτό που καιγόταν για ώρες.

 

Οι απολυμένοι των πετρελαίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο έξω από το εργοστάσιο και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τους, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Μανώλης Κελαϊδάκης, ήταν αυτοί που καθοδήγησαν την Πυροσβεστική για την κατάσβεση, δίνοντας οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει και τι να αποφευχθεί.

 

Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει ότι στην προσπάθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής συνέδραμαν και οι επαγγελματίες πυροσβέστες που πλέον απασχολούν τα Πετρέλαια.

 

Η εταιρία έκανε γνωστό ότι ερευνάται εσωτερικά τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση και συγκεντρώνει στοιχεία.

 

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε στο KavalaNews ότι έχουν συλλεχθεί τα πρώτα δεδομένα αλλά ανακοινώσεις για το θέμα θα γίνουν αφού ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.