Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης προχώρησε χθες σε κατάθεση ερώτησης στον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη σχετικά με τη χρήση του ασθενοφόρου, το οποίο είχε παραχωρηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μέσω δωρεάς από τον Ερυθρό Σταυρό Μπάρι Ιταλίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. ΑΠ 4291/30/03/2022 ερώτησή του, ο Βουλευτής προτείνει στον Υπουργό το συγκεκριμένο ασθενοφόρο να επαναχρησιμοποιηθεί και να συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες του Γ.Ν. Καβάλας, ειδικά όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία και την επιβάρυνση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

 

Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο θα μπορούσε τοις πράγμασι να συμβάλει στις δευτερεύουσες διακομιδές, οι οποίες τίθενται στο περιθώριο προς το παρόν, αφενός διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασθενοφόρα και αφετέρου διότι δεν επαρκεί το προσωπικό του ΕΚΑΒ.

 

Εναλλακτικά, ο Βουλευτής πρότεινε τη παραχώρηση του ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Παραλίας Οφρυνίου, το οποίο ειδικά κατά τους θερινούς μήνες έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργείας, διότι ενώ η γεωγραφική αρμοδιότητα του είναι ευρεία, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ασθενοφόρο έφτασε το 2013 στην χώρα μας έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή και με συντονισμένες ενέργειες από κοινού με τον Ερυθρό Σταυρό Καβάλας, στον οποίο προέδρευε ο μακαριστός Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρός Προκόπιος. Η κοινή αυτή προσπάθεια αποσκοπούσε στο να δοθεί λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Γ.Ν. Καβάλας, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Θεωρώ αυτονόητο πως στους καιρούς που ζούμε πρέπει να χρησιμοποιούμε όποια μέσα έχουμε διαθέσιμα για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

 

Έχουμε κάνει πολύ αγώνα για το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, και είμαι σίγουρος πως ο Υπουργός θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίησή του.»

 

δελτίο Τύπου