Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη (31/3) στην Καβάλα με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, τις τοπικές βροχές και τους νοτιάδες.

 

Σύμφωνα με το meteokav ήδη από την αρχή της μέρας οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες και η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη.

 

Ταυτόχρονα, υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών ασθενών βροχών κατά περιόδους στα δυτικά τμήματα του νομού και στις ορεινές περιοχές τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες. 

 

Στα υπόλοιπα τμήματα μικρή πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων.

 

Στην συνέχεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν ελαφρώς (ιδίως σε περιοχές κοντά στα παράκτια έως 4 με 5 μποφόρ στην Θάσο ιδίως στα νοτιά τμήματα του νησιού τις βραδινές ώρες 6-7 μποφόρ). Τα όποια τοπικά ασθενή φαινόμενα μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα υπερβόρεια τμήματα του νομού και σε ορεινές περιοχές.

 

Τις βραδινές ώρες και κατά τις νυχτερινές ώρες προς την Παρασκευή θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές ασθενούς - μέτριας έντασης. 

 

Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο, στα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα του νομού.  

 

Ταυτόχρονα, οι νοτιάδες σταδιακά από βορρά προς νότο θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βοριάδες, ενώ θα επιμείνουν στην Θάσο.

 

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα είναι ήδη υψηλές από τις πρωινές ώρες, ενώ μετά τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν περαιτέρω. 

 

Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι εξαιρετικά υψηλές. 

 

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης λασποβροχών.

 

Στην εικόνα η πρόβλεψη του μοντέλου ECWMF για την συγκέντρωση σκόνης στις 18:00 από το METEOLOGIX: 

 

Πηγή: meteokav.gr