Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ο δρόμος Μαριών-Φράγμα Μαριών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τους 2019 με τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής να παραμένουν άλυτα. 

 

Όπως αναφέρει η «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί» ο δρόμος είναι επικίνδυνος για τους οδηγούς, ενώ το ΚΤΕΛ Θάσου ακυρώνει πολλές φορές το δρομολόγιο προς το χωριό των Μαριών. 

 

Στην ανακοίνωση, η παράταξη αναφέρεται σε υποσχέσεις από τον πρώην αντπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, κωλυσιεργίες της Περιφέρειας και ολιγωρίες του Δήμου Θάσου. 

 

Αναλυτικά όσα λέει η «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε Μαζί»: 

 

«Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοέμβρη του 2019 ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό Μαριών με τη Σκάλα Μαριών, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές σε τμήματά του και έχει καταστεί επικίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών και συνεπιβατών τους, ντόπιων αλλά και επισκεπτών του νησιού μας. Η κατάστασή του μάλιστα οδηγεί κατά καιρούς το ΚΤΕΛ Θάσου στην ακύρωση των δρομολογίων προς το χωριό των Μαριών με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση αλλά και την ταλαιπωρία των κατοίκων.

 

Η αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος για τη Θάσο παραμένει μέχρι σήμερα μόνο ως υπόσχεση, την οποία έδωσε, στις αρχές του 2021, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης σε συνάντησή του με το Δήμαρχο Θάσου αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της βελτίωσης του δρόμου για τις Μαριές, και αφορούσε τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια ΑΜΘ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 360.000 ευρώ

 

Την ίδια τακτική της υποσχεσιολογίας και κωλυσιεργίας ακολουθεί η Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Φράγμα των Μαριών, τον μοναδικό ταμιευτήρα νερού της Θάσου, που όμως έχει σχεδόν μπαζώσει λόγω της καταστροφής του προφράγματος και των φερτών υλικών από τους δευτερεύοντες χειμάρρους. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Καβάλας από το 2018 με έγγραφό της προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ έκρινε αναγκαίες τις επεμβάσεις στο Φράγμα και τη χρηματοδότησή τους με το ποσό των 350.000 ευρώ. Με καθυστέρηση τριών χρόνων, στις αρχές του 2021, συμπεριλήφθηκε στο Πρόγραμμα Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ και το έργο του καθαρισμού του ταμιευτήρα του Φράγματος Μαριών, προϋπολογισμού όμως 250.000 ευρώ. Από τότε και μετά την πάροδο ενός έτους, ουδέν νεότερο.

 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα λόγια και τις υποσχέσεις, και να υλοποιήσει έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά και άλλα, τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη η Θάσος, όταν μάλιστα έχει δοκιμαστεί με απανωτές καταστροφές από πλημμύρες κατά τα τελευταία χρόνια. 

 

Καλούμε και τη Διοίκηση του Δήμου να πάψει να ολιγωρεί και να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά τα δυο σοβαρά προβλήματα της Θάσου, προχωρώντας στο σχεδιασμό της υλοποίησης των έργων και διεκδικώντας άμεσα την χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ». 

 

(δελτίο Τύπου)