Το χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, ο οποίος τελεί προς αξιοποίηση σύμφωνα με τις δρομολογημένες διαδικασίες, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. 

 

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο ο κ. Λαζαρίδης είχε θέσει επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο από την πρώτη στιγμή που εξέφρασε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Π.Ε. Καβάλας.

 

Ειδικότερα, στις 8 Μαρτίου 2018, ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «EgnatiaAviation» στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας, που συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία.

 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης είχε καλέσει την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας - στο οποίο ανήκει ο χώρος -  «να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό, καθώς η Egnatia Aviation είχε συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής του». 

 

Παράλληλα, η εν λόγω πρόταση συμπεριλήφθηκε και στο αναπτυξιακό του σχέδιο «Καβάλα 2020 – 2050», το οποίο παρουσίασε πριν από τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές, ενώ στις 11 Νοεμβρίου 2019, σε συνέντευξη τύπου, επιβεβαίωσε τις σχετικές επαφές  που είχαν ξεκινήσει με το Ταμείο και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., τη Δ2. 

 

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

 

«Το παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα – και φυσικά το χωριό – θα είναι σύντομα το κέντρο διεθνούς αεροπορικής εκπαίδευσης.

 

Και αυτό γιατί, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, η EgnatiaAviation, που έχουμε την τύχη να εδρεύει στην Καβάλα, απέκτησε μετά από διαγωνισμό του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, το αεροδρόμιο.

 

Το είχα προτείνει από το 2018. 

 

Το είχα προτάξει στο αναπτυξιακό μου σχέδιο “Καβάλα 2020 – 2050”.

 

Είμαι ικανοποιημένος που και αυτή η δέσμευσή μου γίνεται πράξη.

 

Περισσότερο ικανοποιημένος είμαι βέβαια από την προσέλκυση μιας σημαντικής επένδυσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

 

Συνεχίζω με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τη δουλειά προς όφελος της Καβάλας και των συμπολιτών μου». 

 

δελτίο Τύπου Μακάριου Λαζαρίδη