Λύση δίνεται για τους πολίτες της Καβάλας και της Θάσου στο πρόβλημα της ανεπαρκούς κάλυψης του τηλεοπτικού σήματος,  με τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που ψηφίστηκε.

 

Η ανακοίνωση του βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη: 

 

«Με τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, δίδεται οριστική λύση στο ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, καθώς, όπως ορίζεται, καθίσταται δυνατή, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, η δυνατότητα χρηματοδότησης για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης. Η ρύθμιση αποτελεί μία επιπλέον πρωτοβουλία με μόνιμο χαρακτήρα, που συμπληρώνει το πεδίο εφαρμογής της δράσης «Λευκές περιοχές». 

 

Με αυτήν, το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μη μόνιμων κατοίκων, έχει τη δυνατότητα για πρόσβαση στο περιεχόμενο των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής είχε θίξει επανειλημμένως το ζήτημα τόσο σε συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη όσο και στη πρόσφατη συνάντησή του στις 24 Φεβρουαρίου 2022 με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο,  κ.Θεόδωρο Λιβάνιο, στους οποίους ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης που αντιμετώπιζαν διάφορες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας όπως η Μουσθένη, η Μεσορόπη, το Μελισσοκομείο, η Ν. Ηρακλείτσα, η Λεκάνη, ο Κεχρόκαμπος, ο Πλαταμώνας, η Παλιά Καβάλα, η Ελευθερούπολη, το Ελαφοχώρι και η Θάσος.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Πιερρακάκη όπως επίσης και τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο που άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που τους εξέθεσα και  έδωσαν οριστικές λύσεις. Με την τροπολογία αυτή δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει τηλεοπτικό σήμα παντού και κυρίως σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στους σημερινούς αναμεταδότες της τηλεόρασης.»

 

Η ανακοίνωση του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη: 

 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, γνωστοποιεί ότι η Κυβέρνηση δίνει οριστική λύση για όλους - φυσικά και για τους πολίτες της Καβάλας και της Θάσου - στο πρόβλημα της ανεπαρκούς κάλυψης του τηλεοπτικού σήματος.

 

Συγκεκριμένα, με τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που ήδη ψηφίστηκε, πλέον:

 

  1. Η Κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους Δήμους για να τοποθετήσουν αναμεταδότες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

 

2. Θα είναι εφικτή η κάλυψη του σήματος και των τηλεοπτικών σταθμών τοπικής (πέραν αυτών της εθνικής) εμβέλειας.

 

3. Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι μη μόνιμοι κάτοικοι, που διαθέτουν εξοχικά και μέχρι τώρα δεν είχαν τηλεοπτικό σήμα.

 

Ο κ. Λαζαρίδης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διακυβέρνησης, τον Υπουργό κ. Κ. Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο, «για την ανταπόκριση, στο δίκαιο αίτημα των πολιτών των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου.

 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να λύνει μεγάλα και μικρά προβλήματα των πολιτών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του».

 

(δελτία Τύπου)