Νέα ψυχρή εισβολή με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας χωρίς γενικευμένα και διαρκή φαινόμενα θα επηρεάσει το νομό Καβάλας

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteokav, σχετικά με τις νεφώσεις την Παρασκευή (18/3) θα είναι αυξημένες καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα θα είναι τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές εώς τις πρώτες βραδυνές ώρες και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή σημαντική πτώση τόσο ως προς τις ελάχιστες τόσο ως προς τις μέγιστες τιμές. 

 

Το Σάββατο, η σημαντική πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές θα συνεχιστεί ενώ θα υπάρξει μικρή περεταίρω πτώση ως προς τις μέγιστες . 

 

Άνοδος της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Δευτέρα και ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη θα συνεχιστεί κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και λιγότερο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

 

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να παρατηρηθούν το Σάββατο-Κυριακή πρωί είναι από +1 εώς -3 στα παράκτια ανάλογα την περιοχή (με τις χαμηλότερες τιμές σε παραθαλάσσιες περιοχές με επίπεδο ανάγλυφο και μακριά από ορεινούς όγκους π.χ Κεραμωτή-Τούζλα), από -1 εώς -5 στα ηπειρωτικά πεδινά ανάλογα την περιοχή (με τις χαμηλότερες στο εσωτερικό κλειστών κάμπων π.χ κάμπος Καβάλας-Δράμας, Ελευθερών και Χρυσούπολης), από -4 εώς -8 στα ημιορεινά και ορεινά (με τις χαμηλότερες σε κλειστά οροπέδια π.χ στην Λεκάνη ακόμα και -10). 

 

Για την Πέμπτη (13/3) υπάρχει πιθανότητα τοπικών ασθενών φαινομένων στα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του νομού με έμφαση στα ορεινά των περιοχών αυτών (ασθενείς χιονοπτώσεις άνω των 600μ. αρχικά με τα υψόμετρα να πέφτουν σταδιακά). 

 

Καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα η πιθανότητα εκδήλωσης όποιων φαινομένων θα μειώνεται συνεχώς.

 

Έτσι, κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών ασθενών φαινομένων στα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του νομού (κυρίως γύρω από το Παγγαίο) με  πολύ μικρή πιθανότητα τοπικών νιφαδοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές των περιοχών αυτών(στα υπόλοιπα τμήματα του νομού εξαιρετικά μικρή πιθανότητα για πολύ πρόσκαιρα και ασθενή φαινόμενα). 

 

Τις μεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής τα όποια φαινόμενα φαίνεται να σταματούν. Ενώ καθώς οδεύουμε προς τις βραδινές ώρες υπάρχει εκ νέου μικρή πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών νιφαδοπτώσεων κυρίως στα ορεινά και στα δυτικότερα-νοτιοδυτικότερα τμήματα του νομού οι οποίες αν εκδηλωθούν θα σταματήσουν γρήγορα.

 

Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο meteokav.gr όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση.