«Στην Καβάλα, πέρασα πάρα πολύ καλά και είχα δύο πετυχημένες χρονιές. Δεν είχαμε κόσμο. Έβλεπες τους Καβαλιώτες και ήταν περισσότερο ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτσήδες» δηλώνει ο προπονητής ο Γιώργος Παράσχος

 

Ο κ. Παράσχος σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην Καβάλα, για τις δύο όπως λέει πετυχημένες χρονιές, αλλά και για τις σχέσεις των φιλάθλων με την ομάδα ακόμα και όταν αυτή κυνηγούσε την Ευρώπη.  

 

«Όταν παίζαμε με τον ΠΑΟΚ ή με την ΑΕΚ γέμιζε το γήπεδο, σε άλλα ματς, ακόμα και σ' αυτά που παλεύαμε για ευρωπαϊκή έξοδο, είχαμε 1.500 άτομα στο γήπεδο. Και μιλάμε για μία μεγάλη πόλη», λέει ο έμπειρος τεχνικός. 

 

Η θητεία στον Ηρακλή και η ήττα από την Καβάλα 

 

«Την πρώτη χρονιά στον Ηρακλή, μετά την Καβάλα, πήγα με πρόεδρο τον Θεοδωρίδη, τον συγχωρεμένο. Έφυγα πριν από τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Θυμάμαι είχαμε παίξει κόντρα στην Καβάλα, η οποία τότε κινδύνευε. Χάσαμε από την Καβάλα, είχε δεχτεί και κόκκινη κάρτα ο Γκώνιας και παίζαμε με δέκα παίκτες. Μας κατηγόρησαν ότι καθίσαμε να χάσουμε. Είχε έναν γενικό αρχηγό ο Θεοδωρίδης, ο οποίος μας κατηγόρησε ότι χάσαμε επίτηδες. Αυτό το γεγονός με έκανε να σηκωθώ να φύγω. Τη δεύτερη φορά που πήγα, όταν έφυγε ο Ουζουνίδης, εκεί κάναμε πολύ καλή πορεία. Ο Ηρακλής ήταν στις τελευταίες θέσεις, σωθήκαμε και πέσαμε στα χαρτιά. Σώθηκε η Τρίπολη και έπεσε ο Ηρακλής».

 

Η πρόταση του Ζαγοράκη να αναλάβει τον ΠΑΟΚ και το… τέλος από τον δικέφαλο 

 

«Όταν έγινε πρόεδρος ο Ζαγοράκης, μου έκανε εντύπωση που με φώναξε την τελευταία εβδομάδα, περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να φύγει ο Σάντος από την Μπενφίκα. Αν δεν κάνω λάθος έφυγε μετά το τέλος των δύο πρώτων αγωνιστικών του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Με φώναξε, λοιπόν, να μιλήσουμε για την προετοιμασία. Με τον Ζαγοράκη είχα πολύ καλή σχέση, τον είχα κι ως παίκτη. Και στην Καβάλα όταν ήμουν κι εκείνος ήταν στη Λέστερ, τις μέρες που είχε άδεια ερχόταν στην Καβάλα κι έκανε προπονήσεις», λέει ο Παράσχος. 

 

«Γνωριζόμασταν από τότε... Μου ήρθε κεραυνός εν αιθρία. Δεν τολμούσε να μου το πει αυτός, να με δει πρόσωπο με πρόσωπο γιατί θα του έλεγα πολλά και διάφορα. Έστειλε κάποιους άλλους, κάποιους συμβούλους που είχε. Έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου. Το έμαθα μια μέρα πριν από το ματς με τη Ξάνθη ότι θα έπρεπε να λύσουμε τη συνεργασία μας. 

 

Το μήνυμα το οποίο στέλνεις, όταν κάποιον τον έχεις παίκτη και τώρα γίνεται πρόεδρος και σε απολύει κατά αυτόν τον τρόπο, είναι ότι έχει βγάλει τα συμπεράσματά του κι εσύ ως προπονητής είσαι μια μετριότητα. Αυτό το μήνυμα το περνάς κατευθείαν προς τα έξω. Σε αξιολογεί αυτός ο άνθρωπος ότι δεν κάνεις, ότι δεν μπορείς να ξεκινήσεις με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Σε αφήνει με την ρετσινιά, αυτό είναι το άσχημο», συμπληρώνει ο έμπειρος κόουτς.

 

Πηγή: specials.gazzetta.gr