Διατήρηση του χειμερινού σκηνικού και την Καθαρά Δευτέρα ενώ νέα εξπρές χειμερινή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην Τρίτη (8/3). 

 

Η πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteokav θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα με εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες από την Τετάρτη το βράδυ και μετά, με το κύριο σενάριο είναι ότι δεν θα συνοδευτεί από αξιόλογα και διαρκή φαινόμενα στην περιοχή μας.

 

Για σήμερα νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών ασθενών φαινομένων στα δυτικά και βόρεια του νομού, στα υπόλοιπα πολύ μικρή πιθανότητα. 

 

Καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα τα τοπικά ασθενή φαινόμενα θα επεκτείνονται ανατολικότερα.

 

Έτσι μέσα στην νύχτα και τις πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένονται παροδικά ασθενή κατά βάση φαινόμενα κυρίως στα δυτικότερα - νοτιοδυτικότερα του νομού με τοπικές εξάρσεις, στα υπόλοιπα πιο τοπικά πρόσκαιρα και ασθενή φαινόμενα (δεν αποκλείονται εξάρσεις και στα υπόλοιπα τμήματα ιδίως το ξημέρωμα πρώτες πρωινές ώρες). 

 

Στην συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από ανατολικά προς δυτικά.

 

Οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται αρχικά στα ορεινά τμήματα ενώ τα μεσάνυχτα θα έχουν φτάσει άνω των 500-600μ.κατα μέσο όρο με πτωτική πορεία. Το ξημέρωμα θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 250-400μ.κατα μέσο όρο. 

 

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο αξιόλογης έντασης στο Παγγαίο ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι πιο τοπικές και ασθενείς κατά βάση, μάλιστα τοπικά ίσως χιονίσει πρόσκαιρα και χαμηλότερα απο τα προαναφερθέντα υψόμετρα, κυρίως στην βορειανατολική-μεριά του Παγγαίου.

 

Πηγή: meteokav