Για τις 14 Μαρτίου, συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων για την δίκη του γιατρού από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή μετά από χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. 

 

Μάλιστα, ο χειρουργός έχει ήδη καταδικαστεί αμετάκλητα το 2012 για τον θάνατο 41χρονης, αλλά και φέρεται να ευθύνεται για την κατάληξη της 14χρονης Γωγούς, μετά την ίδια επέμβαση.

 

«Μου είχε πει ότι όλα πήγαν τέλεια και να μην ανησυχώ. Δεν μας είχε ενημερώσει για καμία από τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν μετά την εγχείρηση. Αν το ήξερα δεν θα το δεχόμουν σε καμία περίπτωση», κατέθεσε αρχικά ο πατέρας του θύματος πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

 

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη συνέχεια: «αρχικά, μου έλεγε ότι είχε δύσπνοια και δεν μπορούσε ούτε να φάει και να περπατήσει. Αργότερα, όμως, είχε έντονο πόνο στην κοιλιά και γι αυτό πήγαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας». «Είχα ένα υγιέστατο παιδί και κατέληξε στο χώμα», κατέληξε.

 

Στο εδώλιο γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας 

 

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθεται και ένας γιατρός από το Γενικό Νοσοκομείου Καβάλας ο οποίος σύμφωνα με ισχυρισμούς δεν αντιμετώπισε επαρκώς τα προβλήματα του 24χρονου όταν εισήχθη στο νοσοκομείο. Όταν τελικά κατέφθασε το ασθενοφόρο για να γίνει η μεταφορά του ασθενούς από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη, όπως υποστήριξε ο αδερφός του θύματος, ο γιατρός είπε «αν ήταν στο χέρι μου θα άνοιγα να τον καθαρίσω».

 

 «Κάτσε καλά γιατί θα σου δώσω ένα χαστούκι που θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή» 

 

Ο Νίκος Διαλυνάς, δικηγόρος της οικογένειας του 24χρονου, δήλωσε ότι «αυτά που ακούστηκαν στην αίθουσα ήταν απίστευτα»: 

 

«Διευθυντής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Καβάλας μετά από παράπονα συγγενών, καθώς το νοσοκομείο υποστήριζε ότι ήταν πνευμονική εμβολή ενώ ήταν περιτονίτιδα, κατέβηκε κάτω στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο 24χρονος, όπως ήταν σε τραγική κατάσταση, και του είπε “κάτσε καλά, να είσαι φρόνιμος γιατί θα σου δώσω ένα χαστούκι και θα το θυμάσαι στη ζωή σου”», πρόσθεσε.

 

 

 

 

«Αδελφέ μου πονάω»

 

«Αδελφέ μου πονάω». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την κατάθεση του ο αδελφός του θύματος, προσπαθώντας να απαντήσει με ηρεμία στις ερωτήσεις των δικαστών και δικηγόρων.

 

«Και οι δυο γιατροί ευθύνονται για τον θάνατο του αδελφού μου», είπε σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του γιατρού.

 

πηγή: makthes.gr