Χειμερινή μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από την Κυριακή (27/2) με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις και τις κατά τόπου πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά & ορεινά τμήματα.

 

Σημαντική ενίσχυση των ανέμων ανατολικών - ΒΑ διευθύνσεων ειδικότερα στην Θάσο και στα ανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα του Νομού, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις. 

 

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση μέσα στην νύχτα.

 

Τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές, κατά βάση, ασθενείς βροχοπτώσεις με έμφαση στην Θάσο και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο (στα υπόλοιπα τμήματα πολύ τοπικά φαινόμενα). 

 

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν άνω των 450-600μ ενώ τοπικά δεν αποκλείεται και χαμηλότερα ιδίως στην ανατολική-βορειοανατολική μεριά του Παγγαίου.

 

Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα γενικευτούν και θα αποκτήσουν μέτρια ένταση ενώ βαδίζοντας προς τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει ένα πέρασμα έντονων φαινομένων από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έμφαση στα νοτιότερα τμήματα και στην Θάσο.

 

Από τις απογευματινές ώρες και μετά και κατά την διάρκεια των έντονων φαινομένων τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν ελαφρώς και έτσι χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα εκδηλωθούν περίπου από τα 350-500μ ενώ τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να χιονίσει και χαμηλότερα.

 

Η χιονόστρωση στα ορεινά του Νομού από τα 600μ και άνω θα είναι αξιόλογη ενώ όσοι κινηθούν στο ορεινό δίκτυο θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Εν συνεχεία και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα αποκτούν πιο τοπικό χαρακτήρα, χωρίς να αποκλείονται τοπικές εξάρσεις κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του Νομού, για να σταματήσουν τελείως μετά τα μεσάνυχτα. 

 

Οι χιονοπτώσεις, πιο ασθενούς χαρακτήρα, θα επιμείνουν στα ίδια περίπου υψόμετρα.

 

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας την Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση, ωστόσο δεν φαίνεται η περιοχή μας να επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό με εξαίρεση την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

 

Πηγή: meteokav