«Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για εργασία στον Πρίνο οδηγεί στην επίσπευση των διαδικασιών για την επιλογή εργαζομένων που θα στελεχώσουν τις χερσαίες και τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις στη νέα αυτή σελίδα που έχει ήδη ανοίξει για τη μοναδική περιοχή που παράγει υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα», αναφέρει η Energean

 

Αναλυτικά όσα λέει η εταιρία: 

 

«Μέσα σε μία εβδομάδα, περίπου 200 αιτήσεις για απασχόληση έχουν υποβληθεί μέσα από τις πλατφόρμες που έθεσε στην διάθεση των ενδιαφερομένων η Energean». 

 

Πρόκειται για ενδιαφερόμενους όπως:

 

- Καβαλιώτες με συναφείς σπουδές και εργασιακή εμπειρία.

 

-Πρώην εργαζόμενους στον Πρίνο οι οποίοι για διάφορους λόγους είχαν αποχωρήσει επί παλαιοτέρων, προ Energean, διοικήσεων. 

 

- Άλλους ενδιαφερόμενους με σημαντικότατη εμπειρία στη βιομηχανία παραγωγής υδρογονανθράκων στο εξωτερικό που επιθυμούν να εργαστούν στην χώρα μας.  Ανάμεσα σε αυτούς, και αρκετοί Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους φέρνοντας μαζί τους και σημαντική τεχνογνωσία.

 

Επιπλέον, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και ο νέος γύρος πρακτικής άσκησης για φοιτητές και αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ με συναφές προς τη δραστηριότητα του Πρίνου αντικείμενο, οι οποίοι σταδιακά θα εξοικειωθούν με τις εγκαταστάσεις, τις προδιαγραφές λειτουργίας και τους κανόνες ασφαλείας ώστε στη συνέχεια, οι καταλληλότεροι από εκείνους, να αποτελέσουν μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. 

 

Για τις νέες προσλήψεις, η εταιρεία έχει ως βάση την τελευταία επιχειρησιακή σύμβαση, τους όρους και τις αποδοχές που αυτή προβλέπει, παρά το γεγονός ότι αυτή έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2020 και δεν έχει, με ευθύνη του Σωματείου, υπάρξει συζήτηση για τη σύναψη νέας. 

 

Παράλληλα, από το μεσημέρι της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία επίδοσης των καταγγελιών των συμβάσεων εργασίας σε όσους από τους εργαζόμενους εξακολουθούν αδικαιολογήτως να απέχουν από την εργασία τους, επικαλούμενοι την άσκηση δικαιώματος επίσχεσης εργασίας λόγω δήθεν «θεμάτων ασφαλείας». 

 

Πρόκειται για έναν εντελώς προσχηματικό ισχυρισμό που απλώς επιχειρεί να δικαιολογήσει την αδιέξοδη πρακτική που έχει σήμερα ακολουθήσει το Σωματείο, αρχής γενομένης με την κατάληψη των εγκαταστάσεων πέρσι τον Αύγουστο και τα όσα γνωστά σε όλους επακολούθησαν. 

 

Η Energean τονίζει για μια ακόμη φορά ότι το σύνολο των πιστοποιητικών ασφαλείας του ανεξάρτητου νηογνώμονα που επιθεωρεί τις χερσαίες και τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις εξακολουθούν να είναι σε ισχύ. Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τη μη προσέλευση στην εργασία μεγάλου αριθμού εργαζομένων θα καλυφθούν σύντομα, ώστε ο Πρίνος να βαδίσει με ασφάλεια στην επανέναρξη της παραγωγής και στην υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων, με πρώτη, χρονικά, την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον». 

 

(δελτίο Τύπου Energean)