Στις στροφές του Αγίου Σίλα φαίνεται πως "σκοντάφτει" το έργο του αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει την Καβάλα με την Δράμα

 

Τις προηγούμενες ημέρες του Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα – Δράμα, το οποίο θα έχει μήκος 8,3 χιλιομέτρων και θα συνδέει τις Κρηνίδες με το Σταυρό.  

 

«Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου.Ξεκινάει έτσι για την περιοχή της Καβάλας και της Δράμας ένα ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ένα έργο το οποίο η Διοίκησή μας το πίστεψε, το ενέταξε στο σχεδιασμό της, το προώθησε και το χρηματοδοτεί με πόρους ύψους 60,7 εκ. € από το ΕΣΠΑ», αναφέρει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος

 

Αυτό το κομμάτι όμως σταματά στον Σταυρό. Δεν μπορεί να παρακάμψει τις στροφές του Αγίου Σίλα. 

 

Όπως εξηγεί ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ και μηχανικός, Κώστας Κατσιμίγας, μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

«Αν γίνει με τα δεδομένα που ακολουθούμε στην Ελλάδα θα χάσουμε αρκετά στρέμματα από δάσος διότι η περιοχή είναι κατάφυτη. Είναι ένα έργο που θα δυσκολευτεί να πάρει περιβαλλοντική αδειοδότηση. 

 

Στο ενδεχόμενο για γίνει κάτι με σήραγγες είπε ότι: «Μιλάμε για ένα κόστος που δεν θα φτάσει ούτε τα 63 εκατ. και θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα για να γίνει σύνδεση του Αγίου Σίλα με τον Σταυρό μέσω σηράγγων που δεν θα θίξουν το δάσος». 

 

Σχετικά με τον τμήμα των 8,3 χιλιομέτρων Σταυρού – Κρηνίδων, ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε πως: «Και τραβηγμένο είναι σαν ποσό και είναι λιγότερος από τον μισό δρόμο. Η μελέτη αυτή δεν προβλέπει ανισόπεδους κόμβους πέρα από αυτόν στον Σταυρό και στη Δράμα. Στις Κρηνίδες, στον Άγιο Αθανάσιο στο Δοξάτο δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε αυτόν τον δρόμο. Όποιος μπαίνει στον από τον Σταυρό θα μπαίνει στη Δράμα. Ο αυτοκινητόδροος δεν έχει τις προδιαγραφές της Εγνατίας». 

 

«Έπρεπε από τη δεκαετία του 90’ να κατασκευαστεί ο δρόμος όπως υπήρχε μία μελέτη με τη διατομή που παρακάμπτει της Κρηνίδες σήμερα. Αν το κάναμε δεν θα είχαμε αυτή την άθλια κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε έναν αυτοκινητόδρομο, δίνοντας 63 εκατ. και κάνουμε 8 χιλιόμετρα. Έχω επιφυλάξεις. Εάν δεν δούμε άμεσα να καλπάζουν εκεί εργασίες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι» τονίζει ο κ. Κατσιμίγας. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

Δείτε τον χάρτη με τον δρόμο Κρηνίδες - Σταυρός