«Μεγάλη είναι η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία του νομού τις τελευταίες ημέρες» λέει στον KavalaNews 102,8 ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

 

«Υπάρχουν τμήματα που είναι στο όριο και έτοιμα να κλείσουν. Υπάρχουν τάξεις που είναι ακόμα και στο 50%. Είναι εκατοντάδες τα κρούσματα στα σχολεία και η μετάδοση είναι κυρίως ενδοσχολική. Έχουμε γεμίσει», λέει ο κ. Παπαδόπουλος. 

 

«Φαίνεται ότι έχει μετατοπιστεί σε παιδιά η μετάδοση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι μικρή στον γενικό πληθυσμό» συμπληρώνει.  

 

Σχετικά με το εμβόλιο, τόνισε την ανάγκη της τρίτης δόσης: «κάποιος που έκανε τις δύο δόσεις πριν από έξι μήνες δεν έχει αντισώματα. Πρέπει να κάνει και την τρίτη. Επίσης δεν σημαίνει ότι όποιος έχει κάνει το εμβόλιο είναι 100% προστατευμένος. Έχει προστασία κυρίως έναντι της βαριάς νόσου». 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι: «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. Λαμβάνουμε μέτρα, να φοράμε τις μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις και να μην μπαίνουμε σε κλειστό χώρο με πολλά άτομα». 

 

Επίσης εκτίμησε πως ακόμα και όταν τελειώσουμε με τον κορωνοϊό το μέτρο της μάσκας θα παραμείνει και για άλλους ιούς. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: