Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Διασκεδάζοντας με τα Μαθηματικά» που θα γίνει την Τετάρτη (9/2) από τις 18:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου.

 

Η ημερίδα σκοπό έχει την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των μαθητών Γενικού Λυκείου για τα Μαθηματικά.

 

Στοχεύει στην παρουσίαση της μεγάλης προσφοράς των Μαθηματικών με τον εγκλεισμό χαρακτηριστικών ιστορικών και πρακτικών παραδειγμάτων, που λύνονται με τη βοήθεια μαθηματικών εννοιών και έχουν άμεση ή έμμεση πρακτική εφαρμογή, αλλά πάντα άμεση διδακτική προσφορά.

 

Επίσης στοχεύει και στη διεπιστημονική προσέγγιση των Μαθηματικών με επιστήμες όπως τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, την Οικονομία αλλά και τη Φιλολογία.

 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για τη Μαθηματική Επιστήμη.

 

Η συμμετοχή στην ημερίδας θα είναι δυνατή μέσω της ηλεκτρονικής αίθουσας, της πλατφόρμας Webex, https://minedu-secondary2.webex.com/meet/vsaltas

 

Το προεδρείο της ημερίδας θα στελεχώσουν η κ. Αρετή Κώτση (ΠΕ01) και ο κ. Δούκας Ψιακίδης (ΠΕ03).

 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Βασίλειος Σάλτας (ΠΕ03). Μετά την κεντρική ομιλία θα ακολουθήσουν εισηγήσεις, για τη διεπιστημονικότητα των Μαθηματικών, από τον κ. Αθανάσιο Καρόζα (ΠΕ04), την κ. Φαίδρα Σιδηροπούλου (ΠΕ02) και τον κ. Ευάγγελο Νικόπουλο (ΠΕ80) και τέλος θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 

(Τηλ.: 25930 22 707, E-mail: [email protected], Site: http://lyk-thasou.kav.sch.gr). 

 

(δελτίο Τύπου)