Πάνω από 8.000 μολύνσεις από κορωνοϊό καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα στο νομό Καβάλας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

 

Συγκεκριμένα, από 1 έως 31 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 7.540 νέες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (Καβάλα, Νέστος, Παγγαίο) και 515 νέες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου

 

Εκτιμάται ότι περί τις 6.000 – 6.500 εκ των νέων κρουσμάτων, στο νομό Καβάλας τον περασμένο μήνα, καταγράφηκαν σε εμβολιασμένους

 

Αν και στα νοσοκομεία, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι (πάνω από 80%) στις περιπτώσεις των νέων κρουσμάτων η κατάσταση είναι αντίστροφη: οι ανεμβολίαστοι εκπροσωπούν περίπου το 20% των νέων κρουσμάτων. 

 

Η μέρα με τα περισσότερα κρούσματα στη Θάσο είναι η 3η Ιανουαρίου, με 26 νέες περιπτώσεις, αν και περίπου τόσο υψηλός αριθμός καταγράφηκε άλλες πέντε ημέρες μέσα στον ίδιο μήνα. 

 

Αντίστοιχα, στην Καβάλα η ημέρα του Γενάρη με τα περισσότερα κρούσματα ήταν η 5η Ιανουαρίου με 534 περιπτώσεις μέσα σε ένα 24ωρο. 

 

Για τα 2/3 των ημερών του μήνα, η ηπειρωτική πλευρά της Καβάλας είχε σταθερά πάνω από 200 κρούσματα ημερησίως. 

 

Εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός μολύνσεων που διαπιστώθηκαν ιδιωτικώς με self test στο σπίτι, δεν καταχωρήθηκαν ποτέ στη λίστα των «επίσημων» κρουσμάτων μιας και πολλοί απέφευγαν -κυρίως για λόγους ταλαιπωρίας- να κάνουν rapid / pcr τεστ σε δημόσια δομή κι επέλεξαν να αντιμετωπίσουν μόνοι τα ήπια συμπτώματα.