«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη» τονίζουν οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου. Αυτό που ξεκαθαρίζουν είναι ότι: «τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι λύση αλλά κοροϊδία και έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του νομού Καβάλας». 

 

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών του Δήμου Παγγαίου: 

 

«Την Πέμπτη 27/1/2022, κατόπιν πολλαπλών συσκέψεων σε δεκάδες χωριά της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή των αγροτών του Δήμου Παγγαίου (δες ΕΔΩ). 

 

Το τεράστιο κόστος παραγωγής, συνέπεια των αυξήσεων της ενέργειας, των φαρμάκων και του πετρελαίου μας έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση, γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους.

 

Ξέρουμε ότι η κάθοδος μας στην Καβάλα συζητιέται σε κάθε χωριό και έχει τεράστια απήχηση. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκαν αποζημιώσεις για τις επιτραπέζιες ποικιλίες  “crimson” και “Victoria” .

 

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι λύση αλλά κοροϊδία και έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του νομού Καβάλας.

 

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση απαντήσεις στα αιτήματα μας και μέτρα αντιμετώπισης της άσχημης οικονομικής μας κατάστασης. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις». 

 

(δελτίο Τύπου)