"Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα οι επιλογές που δίνει η διοίκηση της τράπεζας στους εργαζόμενους" αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου για την απόφαση της Eurobank να κλείσει το υποκατάστημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Ένα ακόμα υποκατάστημα τράπεζας στο νομό Καβάλας κλείνει. Είναι το τρίτο κατά τη διάρκεια κυβέρνησης ΝΔ. Είχαν προηγηθεί εκείνο της Ελευθερούπολης (Εθνική) και των Λιμεναρίων (Πειραιώς). 
 

Υπενθυμίζω, σε αυτούς που εσκεμμένα ξεχνούν και συσκοτίζουν ή είναι παντελώς αδιάβαστοι και προσπαθούν να καλύψουν τα χρόνια της ανυπαρξίας τους, ότι έχω καταθέσει:

[▶] στις 30/11/2020 ερώτηση για το (τότε) επικείμενο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής

[▶]  στις 15/6/2021 ερώτηση για το υποκατάστημα της Εθνικής στην Ελευθερούπολη

[▶] στις 9/6/2021 ερώτηση για το μέλλον των υποκαταστημάτων της Πειραιώς

[▶] στις 8/7/2021 αναφορά για τη συρρίκνωση του δικτύου της Attica

[▶] αύριο κατατίθεται αναφορά για τις εξελίξεις στα καταστήματα Eurobank σε όλη τη χώρα 

Επί του συγκεκριμένου: οι επιλογές που δίνει η τράπεζα στους εργαζόμενους του υποκαταστήματος της Καβάλας είναι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". 
 

Η εν λόγω Τράπεζα έχει το μικρότερο αριθμό καταστημάτων σε σχέση με τον ανταγωνισμό και μάλιστα το δίκτυο της τράπεζας κατά την τελευταία δεκαετία έχει ήδη συρρικνωθεί σχεδόν κατά 50%. 
 

Επιπλέον σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ σημειώνεται ότι στην Ελλάδα σήμερα, ένα τραπεζικό κατάστημα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι ένα κατάστημα ανά 2.890 κατοίκους και ένας τραπεζοϋπάλληλος αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 188 κάτοικοι.

 

Στον εν λόγω δείκτη η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση.
 

Θα περίμενε κανείς από τα κόμματα που χρωστούν συνολικά 661 εκ. στις τράπεζες και έχουν γίνει υποχείρια τους εκ του λόγου αυτού, να μην κουνούν το δάκτυλο. Λίγη πολιτική ενσυναίσθηση δεν βλάπτει.